vrijdag 3 oktober 2014

Het bos... zo leuk om te ontdekken!

Op maandag zijn we opnieuw verder gegaan met het geweldige thema “het bos”. Dit thema is erg breed en we kunnen er dus erg veel rond doen! We leren verschillende paddenstoelen kennen, verschillende dieren, noten, …. De kinderen zijn erg betrokken! We zijn vandaag ook gestart met het schilderen van ons eigen “bos”. We maken het gras en het wandelpad en in het verloop van deze week en volgende week maken we de kleine diertjes, paddenstoelen, ed. om ons bos mee te vullen!
Tobe vond in de tuin een hele boel slakken! Die mochten deze week in onze klas logeren in een heus "slakkenhotel". Op vrijdag gaan we ze terug vrijlaten!

 
 
 
 
 
 
Renzo en Indra zijn twee dikke vriendjes!

Vorige week konden we al eens tekenen met takken in het zand, vandaag zijn we ook echt met de takken gaan schilderen. “Oei, dat is niet zo gemakkelijk” zei Renzo; “maar wel leuk hé” zei Indra! Het was eens iets anders! We leerden ook om de takken van klein naar groot te leggen en hoe we ze kunnen sorteren. Net als de blaadjes, sommige blaadjes zijn nog groen, andere bruin, of geel, … We leren ze goed sorteren.
 
 
 
 
                                        Sam op haar best... :)  
 
 
 
 
 
 

 
 

Op woensdag zijn we in groepjes buiten gaan werken. We kregen een heel groot blad en een potlood, daarmee moesten de kinderen een afdruk nemen van de stam van de boom. Sommigen waren héél enthousiast en kleurden “gaatjes” in hun blad. J We vonden ook vele spinnen en hun web! Tof! We lazen ook een heel leuk boek: "het bosorkest". We gingen dat natuurlijk een keertje naspelen :)
 
 
 
 
Senne was de KRAAI!

 Emma het ROODBORSTJE         
                                                                                                        Lucas de koekoek en Loucan de uil

De weerman heeft het deze week een beetje moeilijk; op maandag ging de zon schijnen en was er regen, voor vandaag zei hij dat er vele buien gingen zijn… en het bleef droog! Gelukkig maar. Maar sommige kleuters vonden het een beetje jammer dat ze hun laarsjes niet aan moesten J. We zochten naar sporen in het bos, naar holletjes, paddenstoelen en blaadjes…. We gingen ook eventjes op onze rug liggen om echt te luisteren… En hé, we hoorden helemaal niets!! Zo STIL hier, dat was toch genieten hoor mama’s en papa’s!

 

 

 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 

Op vrijdag mochten we nog vele spelletjes spelen in de klas. We gingen ook turnen, net zoals gisteren! Ook speelde de juf vandaag echt mee in de hoekjes. Af en toe doe ik dat om sommige kinderen meer aan te zetten tot samenspel en rollenspel. Sommige kinderen leer je dan ook op een andere manier kennen!

De slakjes kregen terug naar de natuur! En net op tijd! Er waren er een paar ontsnapt!!! Op ons takenbord, de weerkalender, de juf haar stoel... Hopelijk hebben we ze allemaal terug gevonden!


Fijn weekend gewenst...
Lieve groetjes van Cézar en juf RenskeOohja... We staan ook nog in de krant! We zonden twee foto's in en ze staan in de krant:
http://www.nieuwsblad.be/ugc/photospecial/detail.aspx?id=48c0b5c7-1b19-451f-b13e-2bd01fb8f7a7

http://www.nieuwsblad.be/ugc/photospecial/detail.aspx?id=1669109c-367f-4e34-a82a-c658f362faf7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten