zaterdag 22 november 2014

Sint en Piet, maar ook veel sporten!


Dag mama’s en papa’s, toen we deze ochtend in de klas kwamen… keken we eens goed rond… maar we zagen nog geen Spiekpietje… We gingen dan maar aan de slag! We vouwden kranten en maakten daar armen en benen van voor een Zwarte Piet. We leerden ook om nog om gericht te gooien met pakjes. We moesten verschillende hindernissen nemen om dan de pakjes in een hoepel te werpen. Toen we terug naar de klas stapten, zat Spiekpietje plots op de weerkalender!!! Oooh, hoe is die daar nu zo plots gekomen…?
 
 
 
 
 
 Op dinsdag moesten we iets moeilijks doen… RIJMEN!
We zagen allemaal prentjes op de mat liggen en moesten de rijmwoorden bij elkaar leggen, zo hoorde BOEK en KOEK samen, maar ook BAARD en PAARD. Dit was toch niet zo gemakkelijk hoor! Ook stond er een grote doos klaar met een briefje bij. Op het briefje stond: “Lieve kindjes, je mag het pakje pas openmaken als de juf iets voelt kriebelen in haar buik…” Eleanore en Lucas hadden het idee om zelf te komen kriebelen! Maar plots, kreeg ik kriebels in mijn buik… We deden het pakje open en het zat vol met lekkers: pepernoten, speculaas, marsepein, chocolade en mandarijntjes! Elke dag zullen we van iets lekkers proeven!
We hadden ook eventjes nood aan wat afleiding, we speelden verstoppertje in de klas:

 
 
 
Vandaag werd de computerhoek geïntroduceerd. We gebruiken de computer af en toe voor een kort filmpje, als we iets willen weten of een foto zoeken, vandaag mochten we per 2 een spelletje spelen en goed leren omgaan met de computer, de muis en het toetsenbord. Ook leerden we het verschil tussen veel en weinig, meer en minder.

 
 
 
 
 
 
 
We herhaalden de rijmwoordjes nog een keertje en natuurlijk oefenden we het versje voor oma en opa nog eens. Na de middag gingen we aan de slag met twee keukenrollen. Hiervan gaan we een Acrobaat Piet maken! We vierden ook feest voor Margarita!

 
 
 
 
 
 
In de namiddag vertrokken we met de bus naar Sint-Gillis-Waas, we mogen daar een hele middag gaan turnen! Samen met de muisjes en bijtjes hebben we er een leuke middag op zitten. De foto’s zullen dit weekend op de blog te zien zijn. Doordat meester Christophe ziek was, kregen we de hulp van meisjes van het zesde leerjaar. Eerst hielpen ze erg fijn mee in de klas, schilderden ze een zwarte piet, in de namiddag mochten ze mee naar de sportzaal. Zo hadden we extra hulp voor de kleuters en dat vonden de juffen wel fijn! Dank je wel dames!
 
 
 
 
Fijn weekend!
juf Renske & Cézar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten