zaterdag 1 juni 2013

Een uitstapje naar de boerderij! Joepie


Op maandag kregen we bezoek in de klas… van konijnen! Konijnen uit de konijnenklas J Ze komen deze week bij ons in de klas wat spelen, leren en werken! Samen gingen we aan de slag om nog wat meer te weten te komen over de boerderij! We lazen nog een verhaaltje over Rikki in de tuin.
Vandaag kregen we hoog bezoek in de klas! Meneer de directeur nog wel. Hij kwam eens neuzen in de klas en keek hoe we aan de slag gingen voor ons Vaderdagscadeau! We moesten een manier vinden om papiertjes aan elkaar te bevestigen, dus probeerden we verschillende materialen uit: lijm, plakband, naald en draad, klemmen, een nietjesmachine, paperclips, … Donderdag (als alles droog is) beslissen we wat de beste manier is! Zijn jullie papa’s al een beetje benieuwd?Op woensdag zijn we klas zelfs niet in geweest! We gingen op uitstap! “Joepie, eindelijk woensdag” klonk het bij vele kleuters. We gingen samen met de konijnen naar de boerderij van de oma en opa van Febe. We gaven de koeien eten, zaten allemaal in de tractor, keken onze ogen uit in alle stallen, leerden hoe de koeien drinken, gingen mee op de weide en keken naar het litteken van een koe dat nog niet lang geleden een kalfje kreeg, … en als afsluiter kregen we een heerlijk ijsje (of koekje) en een lekker appelsapje! Is dat niet geweldig!?
(de andere foto's komen nog van de kikkertjes)


Turnen deden we op donderdag nog een keertje met juf Lotje in de sporthal. We werkten ook nog een beetje aan ons vaderdagcadeau, schilderden nog een varken, en speelden in de verschillende hoekjes in de klas. De verkleedkleren van de verschillende dieren zijn een echt gegeerd iets J
Op vrijdag kregen we onze werkjes mee naar huis, een hele boel hoor! Er zitten ook nog wat werkjes tussen over mama.
We ruimden alle boerderijspullen op want volgende week komt ons LAATSTE thema er al aan! Jawel hoor! Je leest het goed!


Volgende week... Beginnen we met het thema: kunstige waterkleuren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten