zaterdag 22 juni 2013

We poetsen, spelen, toveren en genieten... en ondertussen VERHUIZEN we!


Op maandag ging onze voorlaatste dag in de klas van start. We genoten met z’n allen van de gezelligheid, de sfeer en de leuke spelletjes. We kregen ook bezoek van drie jongens uit het 5e leerjaar. Shaquille, Mika en Victor (broer van Marco). We puzzelden nog een laatste keer specifiek voor onze puzzelrups en ik moet toch zeggen… de kikkertjes zijn allemaal PUZZELKAMPIOENEN!!!

We poetsten nog enkele bakken met blokken, zodat ze weer allemaal blonken.
 
 

 
 

Vandaag deden we iets bizar… we kleurden het water in onze waterbak en zo kregen we ROOS water… Heel speciaal hoor, de kleuters kregen allerlei potjes, flesjes, trechters, … ze konden meten en vergelijken en ook het water bestuderen door het in doorzichtige potjes te steken.
We mochten ook nog een keertje genieten van de rust en natuur in de speeltuin.


 
 
 
Op woensdag was het groot feest! Lucas en Marco verjaren in de grote vakantie, maar vandaag werd er toch al een feestje voor hen gehouden! Samen met de kikkertjes genoten we van de cupcakes van Lucas en van aardbeiencake van Marco! Mmmm, bedankt aan de ouders voor de traktaties en de mooie/lekkere cadeautjes!
 
De kikkertjes mochten ook samen met de konijnen enkele fietsspelletjes spelen, en ondertussen haalde ik onze klas helemaal leeg. We maakten natuurlijk een “mini-klasje” in de speelzaal! We hebben daar onze onthaalhoek waar nog voor de rest van het schooljaar onze activiteiten zullen doorgaan. Ook met het goede weer in zicht staan er enkele waterspelletjes op het programma!


Onze eerste dag in onze “miniklas”. De kikkertjes maken vanaf vandaag ook hun schooltas leeg in de speelzaal bij hun symbooltje en dan gaan we van start. Ons thema van kunstige kleuren ronden we stilletjes aan af. Omdat we volgende week vooral spelletjes gaan spelen en natuurlijk elke dag goed knuffelen! Want ik weet nu al dat ik jullie kapoenen heel erg ga missen!!!
We zaten voor de eerste keer in onze “mini-klas” en de kinderen vonden het eigenlijk wel heel erg fijn! Ik heb geprobeerd het zo aangenaam en gezellig mogen te maken voor de kinderen!
We gingen zelf aan de slag met een moeilijk onderdeel: de plattegronden. We maakten er eentje van hoe onze klas vroeger was (en ja hoor dat lukte heel goed!), eentje van de speelplaats én eentje van de speeltuin. De kinderen gingen zelf aan de slag om de plattegrond van hun slaapkamer te maken (ik veronderstel wel dat sommigen hun fantasie de loop lieten gaan). J
We oefenen dit omdat we volgende week een plattegrond kregen en een schat gaan moeten opgraven!


 Wat een zee van ruimte plots!


Vandaag werd de laatste turnles gegeven door juf Lotje zelf. Volgende week gaan de turnlessen niet door, doordat op donderdag de lagere school op uitstap gaat en op vrijdagmiddag er geen school meer is!
Beweging zullen de kinderen volgende week nog meer dat voldoende hebben, want ook met de juf staan er bewegingsspelletjes voor buiten op het programma!
De kinderen mochten ook voorstellen doen naar volgende week toe en hier zijn enkele voorbeelden: bellenblazen, waterballonnen gooien, waterspuiten, een taart van Cezar opeten, schilderen, schrijfdans, … en nog meer!Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten