vrijdag 7 juni 2013

Kunstige waterkleuren!


We begonnen deze week met een nieuw thema: onze waterkleuren. We gingen aan de slag met kleuren en een AFWASBORSTEL, we mengen ze door elkaar en zien verschillende nieuwe kleuren ontstaan. Geel en rood worden oranje, blauw en geel worden groen, … Maar alle (hoofd)kleuren samen, dat geeft maar een vuil kleurtje vond Charle.
De juf bracht ook een bos bloemen mee naar school: we sneden 6 witte bloemen af en kleurden met ecoline water in zes verschillende kleuren. We zetten de bloemen elk in een kleur water en wachten spannend af wat er zal gebeuren (na een halfuurtje werd de bloem in het oranje water zelf ook al oranje!!!)
We vierden ook nog feest voor Kyan! Hij werd vandaag 5 jaar! GEFELICITEERD!


Op dinsdagmiddag genoten we in het bos van de zonnestraaltjes, de frisse lucht en het gezelschap van alle kleutertjes bij elkaar. We maakten een lusje in het bos en stapten richting school via de Bareel, daar zagen we de mama en papa van Julie, het huis van Otto en Nanou (berenklas).
We maakten ook speelgoed proper, we mochten alle gekleurde blokken wassen in de watertafel. De kikkertjes vonden het geweldig!Vandaag, op woensdag, gingen we aan de slag met voedselkleurstof. We leerden al over textiel en vandaag over voeding. En met deze kleurstof kunnen we kleine tovenaars worden: we vullen een grote bokaal vol met water, spuiten er een grote wolk op (scheerschuim) en laten het dan regenen (blauw voedingskleurstof). We zagen hoe de kleurstof zich een weg naar de bodem van de bokaal zocht.
We kleurden ook nog rijst, waar we later in de week mee mochten spelen.
Op donderdag bliezen we in een sopje van water, dreft en ecoline, zo konden we bubbeltjes maken. We legden een blad op het sopje en zagen hoe de bellen bleven kleven op het papier! Daar worden nog leuke vissen uit geknipt!
We mochten ook gekleurde druppels wegblazen, die ook een lang spoor op ons blad achterlaten!
Vandaag gingen we nog aan de slag met verschillende materialen: suiker, zout, bloem, rijst, … We kijken wat er oplost in water en wat niet. We genoten nog van harte van de heerlijke warme zon en speelden nog in onze klas!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten