zaterdag 25 mei 2013

De boerderijdieren


We begonnen aan een tweede week rond de boerderij! We speelden boerderijspelletjes en gingen in de zaal zelf voor boer en boerin spelen. Alle dieren hadden wat achter gelaten in de zaal en wij moesten alles op de juiste hoop werpen. We knutselden ook nog enkele diertjes voor op onze boerderij.
We zijn er deze keer ook weer vroeg bij, en begonnen al te brainstormen voor het cadeautje voor papa! We zullen de hulp van de mama’s nog moeten inroepen denk ik! J
We mochten ook eens proeven van de vers geplukte rabarber van Charle, het was niet ieders meug, maar sommige kikkertjes kregen er maar niet genoeg van.
  
 
Woensdag kwam deze week toch  wel snel J Dat heb je met een extra dagje uitslapen!
Samen met de kleuters gingen we verder met cadeautje voor papa… Maar we speelden ook natuurlijk nog in de verschillende hoekjes van de klas. Sommige kleuters vonden het heerlijk om zich te verkleden als eend, kikker, varken of kip. Jullie zouden eens een vlieg in de klas moeten zijn! J G-E-W-E-L-D-I-G

Op donderdag gingen we samen met juf Lotje nog een keertje turnen in de sporthal, in de namiddag speelden we nog een leuk, maar rumoerig spelletje: rara welk dier ben ik. Één kindje moet raden welk dier ik ben, maar moet heel gericht luisteren omdat al de andere kindjes hun boerderijdier na-apen.
We keken verwonderd naar buiten toen het plots begon te hagelen, wat een lawaai! En de kleine balletje bleven niet lang liggen! “hé die smelten” riep Aline…Vandaag speelden we nog een keertje met de boerderij van Charle en Liena. Wat een geweldige verrijking was dat wel niet! Nogmaals erg bedankt hiervoor de kinderen hebben er vaak (en mooi!) mee gespeeld.
We volgden nog een stappenplan en maakten op die manier een tractor! Sommige kindjes begonnen ook al aan hun knipoefening. Het einde van het jaar is stilletjes aan toch al in zich, dus af en toe een gericht momentje van observatie is voor de juf (en de kinderen) toch wel nodig.
We lazen in mooie boerderijboekjes en genoten van een boerderijfilmpje, helemaal voor ons alleen.J We vierden ook de verjaardag van Imani! Ze trakteerde met heerlijke cakejes en lekkere kinderchampagne! Proficiat met je VIJFDE verjaardag!
PRETTIG WEEKEND!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten