vrijdag 17 mei 2013

Mmmmelk! Welkom op de boerderij
We begonnen deze week met een nieuw thema: ‘de boerderij’! De kinderen brachten zelf (met dank aan de ouders) speelgoed, boekjes, luisterspelletjes mee naar de klas! Wat een geweldige verrijking!
Liena bracht een hele koffer vol schuren, stallen, dieren, boeren, vijvers, … Charle had ook een zak vol materiaal mee, Lucas bracht een leuk boek mee!
Ook de juf had nieuwe spulletjes bij. We speelden naar hartenlust met de nieuwe materialen.
Een nieuw spelletje van de juf was het “wasknijperspel”, een spelletje vooral voor de kindjes die al erg bezig zijn met de letters. De kinderen knijpen de wasknijpers met letters op dezelfde letters van dierennamen.
Vandaag kregen we bezoek van de konijnen in de klas. We moesten hen even vertellen hoe wij in de klas spelen: we mogen niet zomaar overal spelen want sommige hoekjes zijn gesloten, in de poppenhoek mag er niks op de grond liggen want we hebben een grote tafel en willen niet dat er iets kapot zou gaan, … De kikkers vertelden zelf hoe we in de kikkerklas spelen en wat de afspraken zijn! (Jawel, ik was een hele fiere juf! :) )
We knutselden onze eigen boerderij, maar die is nog lang niet klaar!


SPORTDAG! Een beetje haast haast, koeken en drankjes verzamelen en dan vertrokken we! We kregen daar een heerlijke appel en een flesje water, dus namen we ons sapje en koekje terug mee naar huis!
Samen met heel veel meesters en juffen turnen we aan 10 verschillende standen: de parachute, het springkasteel, baloefeningen, dansje, klimmen aan het rek, … En nog zoveel meer! Het was echt geweldig! Alle kindjes deden super flink hun best!
 


Vandaag deden we nog een keertje schrijfdans! Niet met stiften, niet met wasco, maar met scheerschuim! Schrijven op tafel en er nadien een afdruk van nemen, super leuk om te doen.
Ook werden er nog dieren gemaakt om in onze zelfgemaakte boerderij te plaatsen.
Een werkje was er ook te doen: we moeten goed luisteren naar de juf een de prent zoeken waar de juf iets over heeft gezegd (auditief geheugen).
Vrijdag: GEEN SCHOOL – FACULTATIEVE VERLOFDAG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten