vrijdag 26 oktober 2012

Een laatste week toveren en griezelen!“ Timpe tampe tovenaar, sta met je stokje klaar… Hokus pokus pilatus pas… Ik wou dat er een kikker was”.

We gingen opnieuw aan de slag met toverspreuken, rijmwoorden en allerlei andere heksendingen!
De kleuters zijn helemaal in de ban van heksen en toveren! En dat is natuurlijk heel fijn. Het leeft ECHT in de klas!
Vandaag begonnen we aan een nieuw (klein) knutselwerkje. Iets anders dan anders, want de kleuters moeten voor een keertje eens kiezen hoe ze een pompoen gaan maken: met een kaasdoosje of met een bord! Niet gemakkelijk hoor: dat kiezen. Vele kinderen willen het graag beide maken. We moesten ook de oogjes, neus en tanden op de juiste plaats kleven.
Op dinsdagmiddag gingen we nog een keertje naar het bos. JOEPIE! De kleuters kregen de opdracht: wie wil mag een heksenbezem maken. Door een grote dikke tak te zoeken en allerlei kleine twijgjes… ze brachten het naar één van de juffen en zij deed er voor hen een stevig stukje touw rond.
Voor sommigen was het toch even schrikken dat ze geen bezem hadden en de andere kleuters wel, gewoon omdat ze “geen zin” hadden om er eentje te maken.
We genoten ook nog even van de laatste warme zonnestraaltjes en aten voor een keertje gezellig buiten ons stukje fruit op! MmmmmmOooooh NEE! Waar is onze toverpot???? Het viel de kleuters onmiddellijk op dat iets was verdwenen op de kijkkast! En ja hoor! Onze toverpot was verdwenen! Er stonden alleen vingerafdrukken op de kast…. Misschien is de heks van Sierkonfleks haar toverpot terug komen halen??? We gingen opzoek naar spinnenbriefjes die verstopt lagen op school! Uiteindelijk vonden we onze toverpot terug en hij zat vol met (rare) snoepjes en een lekker groen drankje! We maakten er een echt heksenfeest van!

 


Niet enkel was het vandaag een heksenfeest! Ook vierden we de verjaardag van Charle! Hij wordt in de vakantie vier jaar en trakteerde alvast! Hij bracht heerlijke cake mee, voor bijna de hele kleuterschool, een pakje heksensnoepjes voor alle kindjes met een leuk potloodje erbij! Dikke dank je wel!!! Toveren, toveren en toveren. Vandaag herhaalden we alle verschillende toverkunsten die we de afgelopen weken hebben gedaan. Maar we deden ook nog een nieuwe: we hebben toververf nodig, zeep, water en rietjes. Als we BLAZEN in het toverwater krijgen we heel veel bellen die boven de kom uitkomen, als we er dan een wit blad op leggen en we blazen nog een keer: komen al die toverbellen op het blad! En dat geeft een leuk resultaat hoor!
Omdat de kinderen zo flink hadden gewerkt, mochten ze na de laatste speeltijd eens naar een filmpje kijken: we keken samen naar de toverkunsten van Kaatje en Kamiel! Ook zij gingen allerlei dingen maken!
  
Vandaag werd er nog een keertje feest gevierd! Deze keer voor Arianne! Ook zij wordt vier in de vakantie, voor haar een mooie kroon erbij!
Onze verjaardagsroutine kan beginnen! De kleuters weten ongeveer allemaal al wat ze dan mogen doen en kiezen:

-      Soort van de kroon kiezen
-      Kleur van de kroon kiezen
-      Versiering van de kroon kiezen
-      Kleur van de ballon kiezen
-      Bellenblazer kiezen
-      Verjaardagsliedjes zingen én kaarsjes op de taart uitblazen.
-      Een Cezarskroon én een verjaardagstekening van Nellie en Cezar
-      En een hele dag op de verjaardagstoel zitten
Prettige vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten