zaterdag 20 oktober 2012

Heks, tovenaar, spook en SPINNENSOEP


Op maandag mochten we samen met de beren en de konijnen naar het toneel! Het was in de Molenbergschool in Stekene! Een zeer mooi en muzikaal toneel over Froezelientje, Stan, Gitarino en Zangerino! Over vriendschap, samen dingen doen en elkaar helpen! De kleuters konden meezingen, klappen, en andere dingen meedoen. Na het toneel luisterden we in de klas nog een keertje naar de liedjes.
Ook kregen we een opdracht van de heks van Sierkonfleks! We moeten verschillende dingen maken voor op ons hoofd te zetten! We dachten eens goed na… Toen ineens kregen we het idee van een kroon te maken! Een toverkroon! We mengen verf met zout zodat er een structuur in komt. Later gaan we de kroon nog versieren met zelf gekozen figuurtjes die de kleuters mogen uitknippen OF uitprikken

Vandaag werden de toverkronen verder afgewerkt. Ook dachten we nog eens aan de opdracht: we moesten TWEE dingen maken voor op ons hoofd! Omdat er zoveel hoeden in onze heksenhoek liggen, maken we er zelf ook ééntje! Niet gemakkelijk hoor!
We moeten de figuurtjes mooi proberen inschilderen. Dat is nog niet bij iedereen heel goed gelukt, maar we gaan dit zeker en vast nog veel oefenen! 
We mochten ook een blaadje maken over Hippe Heksen. Dit zijn prenten van vrienden van de heks van Sierkonfleks! We moesten ze helpen door bepaalde kenmerken (hoed, bezem, wrat, …) bij te tekenen.
Op woensdag gingen we nog maar eens toveren! De kinderen krijgen er maar niet genoeg van! Vandaag moesten we een papiertje volkleuren met wasco, nadien schilderen we er met zwarte verf over: we laten het drogen en kunnen er nadien op krassen om toverkleuren te kunnen zien!Vandaag gingen we vreemd genoeg aan de slag met een slazwierder… Jullie raden het nooit, maar met een slazwierder kan je ook toveren! Je legt er een papiertje in, de druppelt er verschillende kleuren verf in en dan DRAAIEN!!! Met een heel leuk resultaat als gevolg!
We gingen ook nog turnen met juf Lotje en mochten nog eens in ALLE hoekjes spelen, soms gaat er al eens een hoekje toe. Als er te veel rommel is, of de kleuters er niet mooi spelen. Vandaag mochten we nog eens overal spelen!


Een ouderdagje! Met een heuse opkomst in onze klas! Samen met de mama’s en de papa’s maken we Spinnensoep. Selder, prei en worteltjes snijden, spoelen en naar Peggy brengen! We steken spaghettistukjes in bolletjes vlees en maken er heuse spinnen van!
Van deze soep mochten we proeven als we onze boterhammetjes gingen opeten!


 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten