vrijdag 12 oktober 2012

De heks van Sierkonfleks geeft ons opdrachten!


Op maandag was er een grote verrassing voor de kleuters… Onze klas is helemaal veranderd: heksen, spoken, geraamtes, tovenaars, heksenhoeden, tovenaren, pompoenen, … Allerlei Halloweenspullen in de klas! Er zijn zelfs echte smurriepotten van de enige echte heks die er bestaat! Ik mag haar smurriepotten gebruiken tot aan de vakantie! Ze heeft me ook wat spullen geleend om zelf te toveren! Ik heb het van haar zelf geleerd! Zelf Cèzar vond het geweldig! Wisten jullie dat je van rode toververf en gele toververf ORANJE kan maken? …Omdat ik van de heks van Sierkonfleks (die woont in Kopenhagen), echte tovermaterialen mocht gebruiken, moeten we enkele opdrachten doen: de eerste opdracht is een heks maken aan de hand van een stappenplan. De kleuters moeten kijken welke elementen van de heks ze stap voor stap moeten nemen en op de juiste plaats kleven! Niet gemakkelijke hoor!
We speelden ook een spelletje: rol met een dobbelsteen en leg EVENVEEL spinnentjes! We moesten goed tellen, maar ook onthouden hoeveel we er moesten nemen!Op woensdag moeten we een tweede opdracht doen: de heks van Sierkonfleks had allemaal foto’s genomen van haar vriendinnen, maar er waren ook foto’s mislukt: het waren door een toverspreuk alleen maar een schaduw van de heksen. We keken even naar onze eigen schaduw; en gingen dan de schaduwen van de heksen bij de juiste prent/foto leggen! Voordat we dat konden doen, moesten we de schaduwen eerst nog uitknippen! Wat een werk 
Sammeke, de pony van Aline en Loïc kwam toch ook eens op bezoek!
 
 
Elke week, elke dag, … vragen de kleuters: “Wanneer gaan we turnen?” en elke keer zeg ik dan: op donderdag en vrijdag! J Ze kijken hier zo hard naar uit! Deze week trok ik ook enkele foto’s van jullie kapoen in actie tijdens de turnlessen! We maakten ook een derde opdracht voor de heks van Sierkonfles! We moesten allemaal een masker maken, zodat als we thuis gaan toveren, we dit kunnen opzetten en niemand ons kan herkennen! Met wasco’s en toververf (ecoline) werd er getoverd op de hoed van de heks of tovenaar! Op vrijdag moesten we een vierde opdracht doen: spinnenpoten tellen!
Het huisdier van de heks van Sierkonfleks is een spin, en op een blad moeten we alle spinnenhoofden ACHT poten geven: vier aan elke kant.
Niet gemakkelijk hoor! Die heks geeft ons toch wel hele moeilijke oefeningen, vinden jullie niet?


NIET VERGETEN: MAANDAG GAAN WE NAAR HET TONEEL!!!
 
Prettig weekend!
juf Renske

1 opmerking: