dinsdag 13 november 2012

Schoenen, zand en cadeautjes voor oma en opa


Op maandag kregen de kikkers, konijnen, muizen, bijen en  beren bijzonder nieuws te horen. We gingen allemaal samen in de zaal en keken eens rond… Wat klopt er niet? Er is een Oei… Waar is juf Isabel? We vertelden aan de kleuters dat er nu een heel erg klein baby’tje in de buik van juf Isabel zit. Het baby’tje moet nu heel goed groeien en dus moet juf Isabel veel rusten. Jammer genoeg kan ze niet meer naar het schooltje komen!
Voor de bijen betekent dat natuurlijk heel veel: ze zullen een nieuwe juf krijgen! Voorlopig worden de bijtjes opgevangen in de muizen-, konijnen- en kikkerklas.
Bij ons verwelkomden we Luna, Senne en Lucy (zus van Lucas)!
Voor de kleintjes een hele verandering, want plots zitten ze al in de kikkerklas! Maar ze hebben het er reuze naar hun zin hoor!

Samen met de bijtjes gingen we vandaag natuurlijk verder aan de slag met ons thema: schoenen! Gisteren bespraken we al de verschillende schoenen: sportschoen, ballerina, hakschoen, laars, sloef, flipflop of slipper, … Schoenen voor mama, papa of de baby, …
Vandaag gingen we dan ook aan de slag ermee!
We leerden ook de eerste stukjes van ons versje voor oma en opa! De kikkertjes helpen de bijtjes met de verschillende bewegingen die erbij horen! Een half dagje school ! En dat kunnen sommige kleuters blijkbaar toch al gebruiken J
We gingen aan de slag met een veterversje, starten aan het cadeau voor oma en opa, meme of pepe, bomma en bompa, …
De bijtjes gingen turnen met juf Lotje en de kikkers maakten een echte schoen om te leren veteren!
Ook zat er vandaag een SPIEKPIETJE in de klas! Hij komt een hele week kijken in de klas hoe flink de kleuters zijn of ze mooi opruimen of ze mooi samenspelen , … En als hij weer weg is, zal hij alles aan Sinterklaas gaan vertellen, en dan krijgen we misschien wel een cadeautje in de klas als de kleuters flink zijn geweest!
 
 

 
KLEUTERBOEMELDAG! De kikkers, beren en konijnen gingen deze voormiddag sporten. We mochten allerlei gekke kunsten tonen en werden in verschillende groepen verdeelt! (Natuurlijk met onze vriendjes van school). De hele sportzaal zat vol met kleuters van allerlei scholen!
Ondertussen mochten de bijtjes op school knutselen voor hun oma en opa! Ze zullen hetzelfde versje leren voor hun oma en opa, maar maken een ander cadeautje!
Tijdens de middag speelden we nog een luisterspelletje: luister goed waar stapt de schoen in? (in zand, keien, water, blaadjes, …)
En mochten sommige kleuters al eens in verf stappen! Volgende week gaan we hiermee verder!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten