zaterdag 24 november 2012

Sinterklaasje komt maar binnen...We begonnen deze week met een nieuw thema! Sinterklaas en Zwarte piet nemen hun intreden in de klas!
We vieren ook feest vandaag! Febe werd afgelopen weekend vier jaar! Ze trakteerde de klas met heerlijke berencake én een klascadeau: een gloednieuwe knikkerbaan! Dat hadden we nog niet in ons klasje!
We leren vooral over hoe sinterklaas zich verplaatst, waar hij woont, wat hij draagt… Dus begonnen we aan onze eigen stoomboot!
De grote eierdoos moesten we in twee kleuren schilderen: de onderkant van de stoomboot moet zwart en de bovenkant rood.
Als we dat hebben gedaan, begonnen we aan de schoorsteen. We moesten volgens een patroon (vb: geel – zwart- geel –zwart) de schoorsteen bekleven. Ook de bijtjes gingen aan de slag!


Vandaag werden er vlagjes ontworpen en uitgeknipt door de kleuters om aan de vlaggenlijn van de stoomboot te hangen! Ook moeten we in de kring goed kijken: we moesten al een zakken van Zwarte Piet van smal naar breed leggen, maar we moesten nu de staf van de Sint van KORT naar LANG leggen! Niet gemakkelijk hoor! De kleuters moeten goed meten.
 

 
 
Op woensdag gingen we in de ochtend aan de slag met trekpoppen: de kleuters mogen kiezen tussen een zwarte piet of een sint op zijn paard. Ze kleuren alles mooi in en de juf maakt er een trekpop van! Na de speeltijd werd er met de kikkers een Sintspel gespeeld (spel met regels en afspraken) én de bijtjes gingen met juf Lotje turnen! Dat vonden ze tof hoor, samen met al hun vriendjes!

Op donderdag werden er gekke zwarte pieten gemaakt van opgerolde kranten! Samen met juf Sabrina werden deze helemaal zwart geschilderd! Ondertussen nam ik de kinderen apart om de KOBI-TV TESTEN mee af te nemen. Een taalvaardigheidstest die in de tweede kleuterklas tot drie maal kan worden afgenomen. Door de afwezigheid van juf Lotje mochten de kleuters eens extra lang fietsen zonder alle andere kindjes! Joepie, wat vonden ze dat reuze fijn!
Ook moesten we de Sint zijn kleren terug aandoen! De Sint weet niet goed meer hoe hij zich nu juist weer moet aankleden! Eerst een prentje met de sint in zijn onderbroek, dan met sokken aan, zijn kleed, zij n mantel, zijn mijter en zijn staf! Zes prenten die de kikkers moeten goed leggen (logische volgorde) en voor de bijtjes drie prenten! Ook zij kunnen de Sint al flink aankleden. We luisterden ook naar de mooie CD van Lucy en Lucas!
We vierden ook feest voor Yanko!! Hij wordt vandaag VIER jaar! Hij koos een kroon, de versieringen, een bellenblaas en mooie Cézartekeningen! We smulden van de lekkere cake die hij meebracht!

Vandaag werden de “kranten-zwarte pieten” afgewerkt door de gezichtjes de maken met stickers die we kregen van juf Hilde!
We zongen al de hele week Sinterklaasliedjes en vandaag natuurlijk ook!
Het was weeral feest in de klas: Lucy uit de bijenklas werd drie jaar! Joepie joepie hé!!!
We moesten ook nog een denkwerkje maken: elke sint heeft één piet, één paard en één boot. (1-1relatie) én we keken nog eens héél héél goed naar een verschillende prenten. Er is een zeer klein verschil, een tekening die anders is! Niet gemakkelijk deze keer hoor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten