vrijdag 16 november 2012

Schoenen, Sinterklaas én grootouderfeest!!


 
 

  Op maandag begonnen we allemaal weer opnieuw! Iedereen had genoten van het verlengde weekend, maar dat is altijd wel weer even aanpassen… Ze vergeten dan precies de afspraken van de klas.
Vandaag begonnen we aan een slipper of een flipflop. De kleuters moeten scheuren, propjes  maken en deze dan opkleven. We hebben nu al een veterschoen gemaakt én een slipper! Het oefenen met het veteren verloopt wat trager door alle festiviteiten voor de grootouders. Af en toe kunnen we wel eens oefenen en gebruiken dan ons veterversje… Verder in het jaar gaan we hier natuurlijk verder op oefenen!
Sinterklaas, zwarte piet en het paard! De kleuters fantaseren al vol op over deze figuren! Sommige kikkertjes zweren dat ze Zwarte Piet al op het dak hebben zien lopen! Omdat de interesse zo groot is, hebben we vandaag de klas al een beetje versiert voor de Sint! Sommige kleuters mochten ook hun schoentje al schilderen met speciale verf! Het effect is dan ook héél erg leuk!
We moesten ook nog eens een denkwerkje maken. Eerst deden we het samen in de kring en nadien op een werkblaadje alleen. We moesten goed kijken en luisteren: waar staan de schoenen van KLEIN naar GROOT?
 WOENSDAG = PEDAGOGISCHE STUDIEDAG
 
 

Een spannende dag vandaag! We oefenden nog een laatste keer ons versje voor oma, opa, poepa, bompa, bommie, omi, mémé, pépé, … en nog zoveel meer varianten J !!!
In de ochtend veterden we nog wat, kleurden mooie tekeningen én maakten nog de laatste werkjes af! Joepie straks komen oma en opa!
Deze middag kwamen de er héél héél héél héél veel oma’s, opa’s, poepa’s, bommie, bompa’s, mammie en pappie, … Ongelofelijk veel grootouders in de klas!

Zoveel dat ons klasje helemaal vol stond! We konden bijna niet meer bewegen! Maar gezellig was het zeker wel! We speelden eerst in de kring een spelletje: welke zak van zwarte piet is de breedste, welke zak is de smalste? We leggen de zakken ook van smal naar breed! Nadien voerden we ons versje nog op en genoten de grootouders van de aandacht die ze kregen van hun kleinkind! Natuurlijk hing er nog een verrassing aan vast: de grootouders kregen een CADEAUTJE!Een laatste dag met het thema schoenen en zand! De kleuters hebben allemaal hun best gedaan, maar met het strikken van veters moeten we toch nog wat oefenen! Dat blijven we tijdens de andere thema’s verder doen!
Vandaag krijgen de kleuters hun geknutselde schoenen al mee naar huis! En we begonnen ook al met ons nieuwe thema: Dag Sint en piet!
We leerden de verschillende benamingen van de kledij en speelden enkele spelletjes waarbij we goed de regels van het spel moeten volgen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten