zaterdag 1 december 2012

Zwarte Pietenkunsten, varen met de boot én lekkere koekjes!


 Wat nu wat nu! Zwarte piet bracht een bezoekje aan onze klas! Spiekpietje had vertelt aan de Sint dat er soms enkele kindjes niet goed kunnen luisteren al het opruimtijd is. Juf Hilde had al eens gebeld naar de telefoonpiet en hij had haar vertelt dat er misschien wel al eens een Zwarte Piet zou langskomen!
Gelukkig ging het al véél beter en kwam Zwarte Piet naar onze school omdat er een probleem is/was!  Het paard van Sinterklaas is ziek L en aangezien hij volgende week met zijn paard naar onze school ging komen gaat dat nu niet!? Misschien heeft er iemand van ons wel een paardje dat de Sint mag gebruiken…. JAWEL, Aline en Loïc hun mama en papa hebben paardjes én een koets! Die mag de Sint gebruiken! Gelukkig maar! Nu kan Sinterklaas toch naar onze school komen!We begonnen vandaag met wortels maken! We willen iets doen voor het paard van de Sint, en toen dachten de kleuters heel goed na… tot ineens iemand riep: “een wortel”. We maakten gigantisch grote wortels zodat het paard van de Sint zeker en vast genoeg kan eten!
We gingen ook turnen in het zaaltje: we moesten “Zwarte Pieten-kunsten”uithalen om er te kunnen uitzien als Zwarte Piet! Toen we naar huis gingen moest er van enkele Zwarte Pieten hun “zwart” af…
J

 Toen we deze ochtend in onze klas binnenkwamen zagen we iets op de tafel! ER WAS GESTROOID! In elke schoen een lekkere chocoladecent, letterkoekjes, suikerkoekjes, …. Mmmmmm smullen maar!We deden ook nog een moeilijke oefening: rijmen. Iets dat heel erg leuk kan zijn als de kleuters het onder de knie hebben. Natuurlijk: oefening baart kunst! We moesten eerst in de kring gezamenlijk rijmwoordjes zoeken met spulletjes die ik op de grond had gelegd: een jas en een boekentas, een rok en een klok, een boek en een koek, een veer en een peer, … Zo gingen we maar verder. Omdat het moeilijk is om in te schatten wie het “systeem” door heeft kregen de kleuters individueel bij mij ook de kans van hun rijmkunsten te laten horen!
 Liedjes zingen, dansjes doen, verkleedpartijen, … Het gaat de hele dag door! Iedereen deelt de “nep-pakjes” uit aan elkaar, speelt voor Zwarte Piet en Sinterklaas, geeft speelgoed en handjes weg, … Een heel dankbaar thema dat heel erg leeft bij de kleuters! Ze zijn er zo door gefascineerd dat ze ook net een beetje beter hun best doen! Want stel je voor dat Spiekpietje gaat vertellen aan Sinterklaas dat we niet flink spelen en werken!
Vandaag maakten we ook nog het gezicht van zwarte piet! We denken goed na over de vorm en de details (muts, ogen, oren, mond, neus, …)
Een laatste dag van de week en de aftelkalender schiet al aardig op! We zingen er op los, krijgen onze werkjes mee naar huis en wachten gespannen op de komst van Sinterklaas! Bij sommige kindjes is hij al eens komen strooien en kwam hij de wortel weghalen voor zijn paard! Tot maandag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten