vrijdag 21 december 2012

De winter start, maar de vakantie ook!


Op maandag hebben we allerlei lekkers voor de vogeltjes in de bomen gehangen: mezenbolletjes, een zakje met nootjes, een ringetje met zonnebloempitjes, … We hebben ook een grote schaal aan onze klas gezet: die zit ook vol met nootjes en zaadjes voor de kleine vogels!
We bespraken ook verschillende vogels: enkele vogels vliegen weg naar een warmer land, andere vogels blijven bij ons maar vinden maar moeilijk eten! Daarom helpen we ze een beetje!
Charle en Liena brachten hun bloempotje mee en we maakten er een lief uiltje van!


Vandaag moesten we jammer genoeg slecht nieuws melden aan de kindjes! Juf Isabel verloor haar kindje… We vertelde de kleuters dat juf Isabel haar kindje dacht dat hij al groot genoeg was en al uit de buik van juf Isabel mocht komen!
De kleuters mochten me alle vragen stellen die ze hadden, waardoor natuurlijk het onderwerp van de dood aan het woord kwam. De meeste kleuters waren echt geschrokken en vroegen echt waarom zoiets kon gebeuren, wat is begraven, wat gebeurd er met het babytje, waarom kon de dokter juf Isabel niet helpen, …We werkten vandaag nog enkele uiltjes af, de kleuters die nog graag iets willen maken konden nog hun eigen kerstbal ontwerpen, er werd nog een gezelschapsspelletje gespeeld. Ik speel het een eerste keer mee met de kinderen, een twee keer moeten de kleuters het aan een ander vriendje uitleggen. Zo leren ze de spelregels te onthouden, leren ze verantwoordelijkheid, …


Op donderdag werd het thema van de winter en de vogels afgesloten, we kregen onze werkjes mee en zongen nog wat liedjes!
“ Daar staat een grote witte man, die helemaal niet praten kan. ’T Lijkt een hele grote reus, maar het is een sneeuwman met een neus. “   Vandaag, de laatste dag voor de kerstvakantie, was het een hele dag FEEST in de klas!We vierden feest voor Aline en Dieuwke! Ze verjaren beide in de kerstvakantie en trakteerden nu alvast! Dank je wel hiervoor!
We genoten deze middag ook van een heerlijk kerstmenu!
We kregen ook geweldig leuke cadeaus van Aline: een winkelkarretje vol met spulletjes voor in de winkel, stoffer en blik, een prinssesenoutfit, ... HEEL ERG BEDANKT!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten