maandag 17 december 2012

Sinterklaasfeest én Winterfeestmarkt!VORIGE WEEK:
Vorige week was een beetje een gekke week: heel erg veel zieke kleutertjes in de klas én op school en daarbovenop nog een zieke juf ook!
Maandag kregen we op school bezoek van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten! Hoofdpiet was hét boek van de Sint vergeten! Oei oei.. maar gelukkig kon de muziekpiet bellen naar Internetpiet om alles door te sturen via de computer! En jawel hoor, al gauw konden we enkele adressen van de kleuters lezen op de computer! Zo kwamen we te weten dat er wel heel erg veel kleuters in de Buitenstraat wonen!

Dinsdagmiddag werd ik onwel en moest van de dokter de rest van de week thuisblijven… Maar aangezien de windpokken in onze klas hun ronde hebben gedaan waren er niet zo heel veel kleuters die in een andere klas mochten gaan “logeren”.

 


 
 
 
 
 
 
Deze week begonnen we er terug met volle moed aan! De juf terug genezen, de kleuters bijna allemaal genezen! We gaan ervoor! We begonnen met onze knutselwerkjes voor de kerstmarkt! We maken allemaal een leuk koekendoosje en kozen allemaal een figuurtje om in onze sneeuwbal te stoppen.
We gingen ook verder met het oefenen van onze nieuwjaarsbrief! We versierden onze kerstboom helemaal in het rood: rode ballen, rode figuurtjes en zelfs hele kleine rode kleertjes!


Op dinsdag gingen we nog een keertje met z’n allen naar de zaal om schrijfdans te doen! Deze keer is het Kringeli Krangeli! Lusjes en krullen maken op ons blad en nadien zoeken we er diertjes in. Wie zoekt zijn gek diertje? Misschien heeft het wel een heel erg lange staart!
We mochten ook nog eens feest vieren! Hoera LIENA werd gisteren VIER JAAR! En dat ging niet onopgemerkt voorbij in de klas! WIJ kregen zowaar DRIE cadeaus voor de klas: een echt werkende microgolfoven met geluid en alles erop en eraan! Én twee dokterskoffers vol met materiaal! Een welgemeende dank je wel!


Op maandag werden er doosjes ontworpen met allemaal mooie kleurtjes en tekeningen! Vandaag werden de koekjes gebakken! We hebben nodig: bloem, suiker, eitjes, chocolade, hazelnoten en amandelnoten én boter! De kleuters mochten alles toevoegen terwijl ik aan het kneden was. We mochten natuurlijk ook eens proeven!
Terwijl de koekjes bakken, werkten wij onze kerstmanmaskers af!


Morgen is het de kerstmarkt, maar ook niet te vergeten is het oudercontact van volgende week. De kleuters willen zelf heel veel weten, kennen, doen, voelen, ze zijn enorm leergierig en geïntresseerd in alles! Gelukkig voor mij maar J Deze week deed ik ook enkele “spelletjes” met de kinderen om bepaalde vaardigheden te testen! Ik weet dat ik ze daarmee uitdaag, maar gelukkig beseffen ze dat zelf niet en zien ze alles al een leuk spel!
 


 
Vanavond is het dé KERSTMARKT! Iedereen is welkom! Alles is ten voordele van onze school én onder andere de aankopen voor nieuwe klassen (zoals de onze J ). Dit jaar gaat de kerstmarkt door in de lage afdeling én de kleuterblok! Jullie kunnen overal knutselwerkjes bekijken én kopen, maar ook van allerlei lekkers genieten (zoals onze koekjes!).
Vandaag werd er in de klas een bijzonder telspel gespeeld: we leren terugtellen: niet 1-2-3-4-5-6, maar WEL: 6-5-4-3-2-1-0 ! Niet gemakkelijk hoor!

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten