vrijdag 28 september 2012

Mijn dier, uitstap naar de manege en vissen!


We begonnen aan een spannende week! Alle kleuters wisten héél goed wat er allemaal op het programma staat! We kregen vandaag bezoek in de klas: Charle keek er enorm hard naar uit: Billy kwam naar de klas! Een Franse buldog! Billy had het behoorlijk naar zijn zin, iedereen wou met hem gaan wandelen! Billy maakte ook zachte gromgeluidjes, niet omdat hij boos was, maar door zijn plattere neus! Dat vonden de kleuters een beetje gek!   
 
Op dinsdag waren we van plan om naar het bos te gaan, maar die ene regenbui zou het bos veranderd hebben in een modderpoel! We hopen dat het volgende week beter weer is!
Maar ik had een belofte aan de kleuters: als we niet naar het bos gaan, gingen we aan de slag met zoutdeeg! Dat moesten we natuurlijk zelf nog maken: 2 bekers zout, 2 bekers deeg en 1 beker water: mengen tot een bolletje en we kunnen aan de slag: er werden dieren gekneed zodat we zelf moesten nadenken over de vorm, details, … 
EINDELIJK J Vandaag gingen we samen met de konijnenklas naar de manege van de papa van Liena! Geweldig vonden de kikkertjes het! 
We mochten eerst allemaal paardrijden, hiervoor moesten we allemaal een helm op en een harnas aan! Veiligheid boven alles! Terwijl twee kleuters op een paard aan het rijden waren, mochten de anderen paarden verzorgen: borstelen, wrijven, aaien, … Dit deden we samen met de mama van Liena.
Toen iedereen had gereden, kregen we al een klein hongertje! We aten onze koek op, dronken ons drankje leeg en konden aan de rondleiding beginnen! Samen met de papa van Liena gingen we de hele manege rond: gaven de varkens eten en mochten ze aaien, gingen naar de geitjes en de schapen, de koeien, de pony’s, de kippen, … Alle diertjes genoten van de vele boterhammen, wortels en appels!
 


 
 
“ Visje, visje in het water, visje visje in de kom. Visje visje kan niet praten, visje visje draai je om”

Vandaag (donderdag) gingen we op bezoek bij Arianne thuis: daar staat een gigantisch grote aquarium! Ook gingen we eens kijken bij de drie konijntjes en de twee honden!
In de ochtend waren we ook gaan turnen met juf Lotje in de grote sporthal! De kleuters vinden het echt geweldig dat ze elke keer met de bus van Linda mee mogen rijden! J


Vandaag begonnen we al met de bosdieren. We hebben de huisdieren uitgebreid besproken en omdat de kleuters zo geïntrigeerd zijn door de bosdiertjes, zullen we daar ook wat aandacht aan besteden!
We werken nog aan een moeilijk werkblaadje: “vul de reeks aan”, we moesten goed nadenken welk dier we moesten opkleven!
 
Prettig weekend!!!
1 opmerking:

  1. Weer een fantastische blog!
    Heel leuk om te zien wat ze tijdens de week allemaal uitspoken!
    Papa van Julie

    BeantwoordenVerwijderen