donderdag 6 september 2012

Een eerste week in de kikkerklas!


We begonnen deze week allemaal met een klein hartje aan een nieuw schooljaar! Niet enkel de kleuters, maar ook de juf!

Een gloednieuwe klas, nieuwe gezichten én heel veel afspraken en vaste structuren die we moeten leren!

Een heuse boterham werk voor een eerste week! Maar het is ons goed gelukt!

We mochten op de eerste dag in onze kikkerklas vooral wennen aan de nieuwe gewoonten van de klas. Wat moeten we doen, welk ochtendliedje, hoe moeten we opruimen, waar staat alles, …

Enkele kleuters stonden na elke speeltijd nog op hun oude bolletje!
We leerden vooral elkaar terug even kennen én ook de juf: mezelf J
Ook vierden we meteen een eerste verjaardag!


 
 Op dinsdag gingen we stilaan van start. Er ging een hoekje meer open, en leerden aan de hand van specifieke opdrachten waar alles ligt én waar alles na het spelen terug moet worden gelegd.

Niet enkel dat! Nu onze kapstok niet meer in de zaal hangt, krijgen we ook een “kikkerbak” waar onze boterhamdozen en drankjes voor in de refter in komen te liggen!

We lieten ook nog wat kindjes puzzelen, zodat Jozefien onze puzzelrups aangepast kon worden. Hoe meer stukjes de kinderen kunnen puzzelen, hoe verder ze op Jozefien de puzzelrups komen te staan. Elke maand wordt er dan ook een medaille uitgereikt! Dan kunnen jullie ook de evolutie van je kapoen volgen!
 


 


Een halve dag school vandaag! En dat hebben we wel verdiend! Ik merk toch dat de kikkertjes even moeten wennen aan het tempo van de klas! Ze zitten tenslotte niet meer in de bijenklas hé J
Vandaag gingen we met z’n allen naar DE zaal! We kregen allemaal een lege zakdoekendoos, een potje lijm en gekleurde papiertjes! We maken een unieke boekentas! Met 12 tegelijk kleven! Een belevenis, maar het lukt ons best met enkele goede afspraken! Binnenkort krijgen jullie het resultaat te zien!

 
Op donderdag werd de buitenkant van onze boekentas nog verder afgewerkt! Vandaag mochten we de achterkant met verf versieren met verschillende kleuren! De ene zet stippen, de andere maakt vlakken zoals met de papiertjes, … iedereen maakt er een eigen iets van!
Ook gingen we vandaag voor de eerste keer turnen in de GROTE turnzaal! En moesten onze schoenen uit, en pantoffels aan! Dat vonden we toch wel spannend hoor!  
Vrijdagmiddag is het weer sporttijd! En ja hoor! Opnieuw rijden we met de bus naar de turnzaal!
Vandaag mochten we ook allemaal ons handvat van de boekentas “ontwerpen” iedereen mocht zijn eigen inbreng gebruiken om zelf iets te creëren en daar dan ook over te vertellen: hoe heb je dat gemaakt, waarom op die manier, hoe ging je te werk, …
  
Prettig weekend!
juf Renske

2 opmerkingen:

 1. Heel leuke blog!
  Julie was blijkbaar een beetje verlegen zo midden in de kring.
  Papa van Julie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja op die eerste dag! Spannend zowel voor de kleuters als voor de juf!

   Proficiat trouwens met jullie pasgeboren dochtertje!

   Verwijderen