vrijdag 14 september 2012

Welkom klas, welkom kinderen, hallo juf!

Een nieuwe week, een nieuwe start! We begonnen de ochtend met een heus muzieklesje! Niet zomaar hoor! Ik had een schatkist vol met instrumenten meegebracht waar de kleuters eerst mee mochten experimenteren. Er waren sambaballen (ook wel maracas genoemd), xylofoon, regenpijp, trommel, bellenkrans, bellenstok, ritmestokjes, rasp, triangel, … Allerlei gekende en nieuwe instrumenten. Na een tijdje experimenten en reageren op signalen van mij, moesten de kleuters in een ritme spelen.

Deze ochtend (op dinsdag) begonnen we samen met een spelletje: een domino. De kinderen kregen allemaal een paar kaartjes met twee afbeeldingen op. Om de beurt moesten ze kijken of ze iets konden bijleggen! Logisch nadenken en strategisch spelen waren belangrijke zaken bij dit spel! En ik moet zeggen: ze deden het geweldig!
Niet enkel speelden we een spelletje in de kring, we schilderden ook onze verjaardagspoppetjes die aan de muur komen. Telkens er iemand jarig is, krijgt hij of zij hun poppetje met een kroon op mee naar huis!
 
 
 
Een halve dag school vandaag en het was een behoorlijk drukke dag: we werken onze verjaardagspoppetjes af, kleurden een tekening in volgens legende en speelden een zoekspelletje in de zaal. Iets waar de kleuters héél begaafd in zijn! Ik hoef niet veel tips te geven of ze weten al gauw waar het over gaat!

Vandaag was het al een beetje feest voor de kleuters: we gingen in de refter cakejes bakken! We mochten alles zelf in de pot doen: eitjes, melk, olie, deeg, chocoladestukjes, … En mengen maar. We leerden ook alle benodigheden benoemen met de juiste naam: klopper, mengkom, ovenschaal, polleppel, spatel, …
We kregen dan ook een cakeje mee naar huis in onze geknutselde boekentas! Waren ze niet prachtig? J
Op vrijdag was het weer feest in de klas: niet voor een jarig kikkertje, maar wel voor de juf. Morgen verjaar ik en dus werden de kleuters getrakteerd door de juf!

We kregen ook onze werkjes mee naar huis van dit thema!

We deden niet enkel knutselwerkjes maar ook denkwerkjes zoals jullie zullen kunnen zien! Enkele kleuters hebben ook redelijk wat gekleurd!

(lekkere boterkoeken voor de kleuters: ze werden in stukjes gesneden zodat iedereen van verschillende smaken kon proeven)


Prettig weekend
 juf RenskeVoor wie de klas nog niet zou gezien hebben: volgen hier enkele sfeerbeelden.
Volgende week worden er meer foto's getrokken ifv het thema!
 
  Onze kring (daglijn, takenbord, weerkalender, aanwezighedenbord, weeklijn, ... en natuurlijk onze kikker CEZAR)
 
Het keuzebord: nu moeten we nog enkel kijken welke hoeken gesloten zijn (met een stopbordje), binnenkort moeten we ook echt gaan kiezen met een symbooltje erbij! Als een hoekje vol zit moeten we even iets anders kiezen

Onze koek-, drank- en fruitbakjes. We hebben ook een bakje voor ons Tingelingboekje!

De kikkerbakken worden gebruikt om in de ene onze turnpantoffels te verzamelen, en in de andere leggen we elke dag onze boterhammendoos!

Onze winkel (met zicht op een klein deel van de poppenhoek)

 De werktafel die we nog maar pas hebben gekregen!

Onze eigen poppenkast, met in de kist verschillende poppenkastpoppen!

Eén deel van onze werkkast en onze eigen vakjes waar we onze werkjes in verzamelen! Iedereen heeft een eigen vakje, dat ze kunnen herkennen door hun symbool!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten