vrijdag 1 december 2017

Spiekpietjes in boten die drijven en zinken

Boten, boten, boten !!! We denken alleen nog maar aan boten voor de Spiekpietjes! Ze zitten nog steeds in nood in Spanje en wij maakten vandaag verschillende soorten boten voor hen! Vrijdag leerden we al dat “papier en water geen vrienden zijn”” en maakten dus boten gemaakt van plastiek.
We gingen dat natuurlijk ook kijken of onze gemaakte boten konden blijven drijven! Natuurlijk moest de juf helpen, want we gebruikten het lijmpistool en dat is alleen voor de juf! De plakband mochten de kinderen zelf hanteren.
Enkele boten gingen meteen naar de bodem… “DIE ZINKEN!!” riepen ze in koor… maar de meeste boten bleven mooi drijven! Nu we weten dat sommige boten toch zinken, zoeken we nog meer uit wat er kan drijven en zinken. In de klas gingen we op zoek naar verschillende materialen en legden (= lees hier GOOIDEN) ze in het water
J Dit mochten we samen met juf Savanna uittesten. We gingen natuurlijk ook zwarte Pieten kunsten uitvoeren in de speelzaal! Het evenwicht werd zwaar op de proef gesteld!

Aangezien we nu al geruime tijd leren over boten, proeven doen met boten, was het vandaag tijd om zelf een boot te gaan schilderen. We noteerden ook opnieuw welke boot er voor de derde dag aan het drijven was… Jaja mama’s en papa’s we moeten alles goed noteren!!
Na de speeltijd gingen we dan ook nog eens turnen bij juf Lotje! 


Alle boten die vandaag nog konden drijven kunnen we misschien wel gebruiken om naar Spanje te sturen!! Maar… op zee is het ook altijd regenachtig en soms ook wel wat wind! Daarbij moet ook spiekpietje nog mee in onze boten kunnen varen… Nog meer proeven vandaag! We moesten de boten IN de regen zetten en nadien IN de WIND… Aan regen geen tekort vandaag… Dus werden alle boten in het water buiten gezet in de regen. Na een poosje gingen we kijken welke boot er nog bleef drijven en welke boten er waren gezonken.Wind was er vandaag niet echt… Dus moesten we eerst wind gaan maken… We bliezen naar de boten, we wapperden met een waaier naar de boten en probeerden ook een gevulde ballon op de boten te mikken… Ook deze waarnemingen moesten we gaan noteren! 
Op het einde van de dag gingen we de boten die zowel tegen regen bestand zijn als tegen wind als het gewicht van spiekpietje kunnen dragen opsturen met de post! Benieuwd of er maandag spiekpietjes zullen zijn doorheen de school! 

Ons onderzoek is afgerond! Tijd voor iets anders… We gingen vandaag cadeautjes rangschikken, maar ook een sint aankleden… De sint heeft verschillende “lagen” kleren aan zoals wij… We gaan de lagen eens in de juiste volgorde aandoen! 
FIJN WEEKEND!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten