vrijdag 24 november 2017

Dozen + Spiekpietjes


Na een weekje sleuren met zoveel dozen, fantasievol spelen met de dozen, spelen we er nog even mee verder! De kleuters waren er nog helemaal niet klaar mee, dus dan doen we er nog een paar extra dagen bij. De schuddoosjes werden vandaag helemaal afgewerkt, vorige week vulden we ze op met rijst of pasta… Maar “mooi” waren ze niet! Hun geluid lijkt erg op een sambabal!
In de hoekjes gingen we ook nog verder spelen en oefenden we de ruimtelijke begrippen verder in. De kleuters moesten zelf IN de doos, NAAST de doos, ONDER de doos, OP de doos gaat zitten… Daarna moesten ze het ook even naspelen met een popje en een huisje.In de speelzaal gingen we even een lesje drama doen. Iedereen kreeg een doos, soms was het een kleine doos, soms dan weer een grote doos. De ene keer was het een bedje van het kindje en gingen mama en papa het kindje troosten, de andere keer was het een buggy, dan werd de doos plots het huisje van een schildpad en een slak of de tanden van een krokodil! Maar de kleuters hadden het helemaal voor de boten en de auto’s, varen en rijden... Dat doen ze het liefste van allemaal!  We kwamen deze ochtend binnen in de klas en alle dozen waren WEG! De juf had alle kapotte dozen al bij het papierafval gezet, maar waar zijn de andere dozen nu naartoe? Er stond nog één doos in de kring, helemaal ingepakt met inpakpapier van Sinterklaas… We gingen toch nog eens goed zoeken in de klas, maar vonden geen enkele doos meer… Vreemd! We namen een kijkje in de doos en zagen er een boek inzitten, van de SPIEKPIETJES!!! Deze kleine (lieve) pietjes komen naar ons land gevlogen op een merel…. Vandaar dat je deze zoveel ziet nu hé! Die brengen allemaal spiekpietjes naar de klassen, huisjes, winkels, zwem- en turnlessenJ Deze Spiekpietjes hebben supersnelle sportschoenen aan en altijd een telefoon in de hand. Zo kunnen ze altijd bellen naar de opschrijfpieten en vertellen ze wie er flink is, lief of beleefd… Maar ze vertellen ook wie er niet zo flink is geweest… Toen we na het turnen naar onze klas gingen… vloog er net een merel voorbij.. Zou die nu een Spiekpietje gebracht hebben???!! Ja hoor!! Er zit er eentje in de klas… SPANNEND!


Een briefje vandaag… Een erg mooi briefje vandaag… Van de Opschrijfpiet… oei! Is er iemand stout geweest??? Oei Oei …
Neen… Gelukkig maar! Maar er is wel een probleem!! Er is nog maar één spiekpietje op onze school… En die zit bij ons… Al zijn andere vriendjes hebben geen merel meer om tot hier te vliegen… We gaan eens kijken in de andere klassen.. en inderdaad… daar zijn er nog geen… Wat nu? Ons Spiekpietje kan niet alleen naar zoveel klasjes gaan… We moeten ervoor zorgen dat de andere spiekpietjes naar hier kunnen komen, maar hoe?! Dat zoeken we samen uit!!! Benieuwd? Volg onze avonturen zeker op de blog! Volgende week werken we onze ideeën verder uit.
In de namiddag gingen we nog sporten in GC De Route! De sportdienst van de gemeente heeft er elk jaar een megatoffe sportmiddag voor ons! En het was weer dik in orde! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten