vrijdag 17 november 2017

Thema: Dozen!!


Dag mama’s en papa’s, allereerst wil ik jullie bedanken voor het meebrengen van zoveel dozen! Ons thema werd vanaf de eerste minuut een GROOT succes! Echt merci! 
De dag begon al super goed, want we hadden onmiddellijk een probleem… En problemen oplossen, dat is onze specialiteit! We konden onze klas niet binnengaan, aangezien er voor de deur gigantisch veel dozen stonden… aiai! Maar wel direct een erg leuke insteek op een maandagochtend!
We bouwden en bouwden doorheen de dag verder met de dozen, het werden auto’s, boten, vliegtuigen, cadeautjes voor de juf, en nog zoveel meer!


De grootste dozen staan deze week in de bewegingshoek, enkel en alleen maar grote dozen. Niet meer en niet minder… Maar wat een mooi spel! De kleuters pakken elkaar in, ze sturen elkaar op en brengen elkaar in de doos naar de postbode, … Ondertussen staan er nog een 100tal dozen in de poppenhoek, daar hebben ze ook nog nooit zo mooi gespeeld! Dus Sint… We hebben eigenlijk geen speelgoed nodig, een lege doos is voldoende J  

Goede afspraken maken goede vrienden… Het werd soms te leuk in de hoekjes en met té leuk bedoel ik dus teveel chaos.. Het spel vandaag was gooien met de dozen en dan gaan ze dus stuk… Gelukkig was het met even mee te spelen opgelost en kregen de kleuters nieuwe ideeën om met hun dozen aan de slag te gaan.
Bij juf Lotje kregen de kleuters evenwichtsoefeningen… Ook niet gemakkelijk hoor!

Donderdag!! Dozen schilderen, schuddoosjes maken, liedjes zingen, torens bouwen, … Je kon het niet zo zot bedenken als deze dag! We sloten de dag af met toneeltjes… Eerst moesten de kindjes per drie zelf een verhaaltje proberen verzinnen met hun doos, maar dat was nog iets te moeilijk… De eerste doos was een auto, dus de volgende drie groepjes hadden ook plots een auto J!
We gingen dan samen eerst een verhaaltje bedenken en verdeelden nadien de rollen. Zo waren Nathan en Matteo de mama en de papa, Sien de grote zus en Mats de kleine baby. Sien wou een cadeautje kopen voor haar babybroertje (wat dat heeft ze nog niet ;-) ) en vroeg aan de mama en de papa of ze centjes mocht hebben. Ze ging naar de winkel en kocht een nieuwe wieg voor haar broertje! (KEISCHATTIG!) We schommelden met het wiegje en plots lag het babybroertje al te snurken in zijn nieuwe wiegje!
Daarna werd één doos de politieauto, een andere doos de gevangenis en een derde doos de verstopplaats van de dief… Agent Elias, Emile en Bent gingen de dief (Arthur) zoeken! Ze “reden” (juf mocht de doos vooruit trekken) door de straten tot ze de dief zagen zitten! Handboeien aan en naar de gevangenis!
Zo speelden we enkele toneeltjes uit… Ik ben benieuwd wat dat morgen zal geven in de poppenhoek
J !!!
Deze week werden verschillende dozen geschilderd, vandaag sneed de juf er gaatjes in en zo hadden we PIEPGAATJES! Samen konden we nog verder beslissen wat voor een doos we gingen maken, een masker van een monstertje, een dino of een wolf? Werd het een cadeautje of nog iets anders? Ik vraag me af wat ze allemaal zullen bedenken! 


Fijn weekend! 

juf Renske en Cézar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten