vrijdag 10 november 2017

Themaloze week


Na de herfstvakantie vlogen we er weer onmiddellijk in, alsof het geen vakantie was geweest!
We vierden feest voor Niylo! Hij werd in de vakantie drie jaar! Hieperdepiep Hoera!! We werden getrakteerd met cadeautjes, cakejes en koekjes.
Tijdens deze themaloze week nemen we ook samen de tijd om terug even alle afspraken en regels op punt te zetten, goed te observeren, spelletjes aan te leren, … en nog zoveel meer! Deze week hebben we ook veel aandacht gehad voor het leren kiezen in de hoekjes d.m.v. onze armbandjes (een groot succes!).


Er werden vandaag knipbakjes geïntroduceerd in de klas. Er werd dus naar hartenlust geknipt!! Wat een plezier dat ze hadden. Ondertussen werd ook de plasticine voor de eerste keer dit schooljaar bovengehaald. Ook een groot succes! Ondertussen werd er verder goed geoefend in het leren kiezen met de armbandjes. Hier en daar moest ik de kleuters goed in de gaten houden, maar voor een tweede dag met het kiessysteem te werken, moet ik wel zeggen dat de kindjes het erg goed doen! Knap van hen!
Woensdag is altijd een beetje feest voor de kindjes, naar de turnmomenten kijken ze altijd erg uit. Voor de speeltijd gingen we nog verder spelen in de klas. De kindjes kwamen ook eens allemaal individueel bij mij voor een spelletje, maar ondertussen knoopte ik een gesprekje met hen aan en kwam ik wel wat te weten JEen “stevige” dag in de klas vandaag… De wind zat er duidelijk in… De kleuters hadden allemaal een dagje dat ze even geheel hun eigen zin wilden doen en niet veel van elkaar konden verdragen… Die dagen zijn er natuurlijk ook in de klas, het is niet altijd rozengeur en maneschijn.  We probeerden het op te lossen door wat gebeurtenissen in scéne te zetten en zo zelf te merken dat het gedrag dat we doen, eigenlijk niet zo leuk is voor elkaar en onszelf… Morgen beginnen we de dag met een nieuwe lei! 

Volgende week komt Octopus op bezoek!! Allemaal fluojasjes aan! Door de verschillende kringgesprekken van deze week hadden we woensdag de knoop doorgehakt voor ons nieuwe thema… Na veel gepraat, opties te overlopen en uiteindelijk een stemronde te houden kwamen we uit bij: “DOZEN”. Dit thema zal overgaan in thema de Sint door een speciale doos die de start zal geven aan het 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten