zaterdag 28 oktober 2017

Laatste herfstweek - Halloweenfeestje


Onze laatste week rond het thema ‘Herfst’ kon van start gaan. We speelden een laatste keer met alle materialen rond het thema en werkten nog een laatste keer aan de knutseltafel. Vandaag blikten we nog eens terug naar het verhaaltje van het “Bosorkest”, waarin verschillende vogels hun zangtalent lieten horen om alle dieren van het bos wakker te maken.
Onze klas had ook enkele uiltjes nodig om slaapkopjes wakker te maken. Daarom gingen we gaan schilderen met pluimen!

Oeps ... Een beetje VEEL rommel... 


We keken er al even naar uit en vandaag was het zover… Gaan wandelen in het bos met de mama’s, papa’s, oma’s, pépé’s en papie’s J Het was echt gezellig! De bijtjes, muizen en kikkers vertrokken aan de linkerkant, de vossen en beren vertrokken aan de rechterkant van het bos. Halverwege de wandeling kwamen we elkaar tegen! We zochten herfstschatten, zagen paddenstoelen, stapten door de open vlakte, liepen stukjes flink door en af en toe konden we ook stilstaan bij ons prachtige bos! Toen we de vossen en de beren tegemoet kwamen namen we een grote groepsfoto en konden we onze weg richting school verderzetten.
Bedankt voor de fijne middag en tot de volgende keer!!!










Zoals jullie al konden lezen in het tingelingboekje gaan we onze nieuwjaarsbrieven helemaal zelf maken. Vandaag deden we daar al de eerste testversie voor… Benieuwd naar het resultaat? Nog even geduld dan J
Vandaag gingen we ook nog een laatste keer turnen in de sporthal voor de vakantie. In de klas werkten we de laatste zaken af en konden we onze werkjeszakken alweer gaan vullen!
In ons volgende blogbericht zal ik ook, het ondertussen befaamde liedje van “Egel Prikkebolletje” posten. Zo kunnen jullie het thuis nog een keertje beluisteren. Ik hoorde van enkele ouders dat het thuis een ware HIT is geworden
J



HALLOWEEN! Vanavond vieren we dit op school met een griezelkermis in de schooltuin en een bibberfeestje in de refter.
In de klas werd er niet echt bij stilgestaan, maar we gingen toch even spoken in de slaapklas en zochten op school de DONKERSTE kamer… Met enkele zaklampen in de aanslag waren we niet bang te krijgen hoor!
We ruimden allemaal samen onze klas op en hielden nog een evaluatiegesprek over het voorbije thema. Net als samen het thema opbouwen in de klas, is het opruimen ervan even belangrijk. In het evaluatiegesprek kijken we even na of we nu alles wat we leerden nog weten en leggen dit vast voor in ons themaboek. Zo kunnen we in januari of mei of juni of… gaan terugkijken naar de thema’s die we reeds deden. 


Fijne vakantie! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten