vrijdag 6 oktober 2017

Afsluiten thema groenten en fruitOndanks al onze gezonde fruitjes en groentjes, vielen er deze week wel wat zieke kleutertjes in onze klas. Hopelijk is iedereen snel beter!
Onze week begon alweer vol leuke dingen! Vandaag maakten we een mega aardbei en een tros druiven! Bewegen doen we steeds op dinsdagochtend. Op woensdag en donderdag gaan de kleuters turnen met juf Lotje, maar ze krijgen een derde beweegmoment met mij. Om verwarring te voorkomen noem ik dit moment ‘bewegen’ ipv ‘turnen’, want dat doen we met juf Lotje J  We speelden eerst een soort stoelendans, maar dan met hoepels. Telkens er iemand afviel, moest die naar een stukje fruit of groente gaan. Zo werd de woordenschat nogmaals herhaald. Nadien speelden we ook nog een zoekspel met de groentjes en de stukken fruit. In de namiddag had ik een bespreking en gingen de kindjes mee met juf Lena en de andere klassen naar het bos! Afgelopen weken leerden we erg veel over groenten en fruit. Gedurende deze drie weken maakten we ook zelf verschillende stukken fruit. Eens met zoutdeeg, eens door propjes te maken, een ander stuk fruit door te kleven en nog een tros druiven die we in 3D moesten schilderen. Alles samen werd het een echte fruitmand. Deze mandjes kregen we dan ook mee naar huis.
We gingen ook nog een banaan “snijden”, maar dat deden we niet echt.. We kregen een blaadje met daarop een banaan en deden een voorbereidende schrijfopdracht door strepen te trekken op de banaantjes… En sneden ze zo in stukjes!
Stilaan worden alle hoekjes opgeruimd want ons thema loopt op zijn einde. Woordenschat wordt nog eens herhaald, spelletjes worden nog een laatste keer gespeeld… Het was erg leuk de afgelopen drie weken. We hebben veel geleerd zonder dat we het beseften! We maakten soep, fruitijsjes, fruitsalade, … Jaja! Het was me wel wat! Morgen zingen we nog een laatste keer alle liedjes en is het nog eens tijd voor schrijfdans!

Een opruim- en afwerkdagje vandaag, nog een laatste keer onze liedjes zingen en dan konden we ze “kleven” in ons liedjesboek dat altijd in de klas legt, zo kunnen we op het einde van het jaar zien welke liedjes wel allemaal hebben geleerd. Ook hebben we een groot themaboek, waar na het afsluiten van een thema foto’s komen te staan waarmee we kunnen gaan terugblikken. Ook maken we bij de start of op het einde van een thema altijd gezamenlijk een tekening. Deze tekening zullen we verzamelen in het themaboek. Extra: Even meepiepen bij mijn droommannetjes! Ze kunnen er zo van genieten!
Zeker op het einde van de week, vallen ze zo in slaap!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten