vrijdag 8 december 2017

Sinterklaas of Kerstman?


Dag mama’s en papa’s, eindelijk… Het was eindelijk zover… De Sint kwam vandaag naar onze school! SPANNEND! De grote monden kregen plots kleine hartjes en zaten liever iets dichter tegen de juf dan anders. We gingen de Sint met zijn Zwarte Pieten opwachten aan de schoolpoort. We hoorden ze al van ver komen doordat ze de fanfare hadden meegebracht.
De Sint kwam onze speelzaal binnen en zijn Zwarte Pieten brachten vijf grote zakken met speelgoed mee! Wat begonnen onze ogen al te blinken… De Sint las voor uit zijn grote boek en jaja… Wat een waarheid! (de tekst komt op de blog te staan voor de nieuwsgierigen onder jullie 
J ) We kregen ook een pakje speculaas mee naar huis en wat mokjes om te smullen in de klas! Op de blog komen er veel foto’s te staan!
We waren dan ook héél blij met onze cadeautjes en konden er onmiddellijk mee aan de slag.


 Een laatste volledige dag in het thema van Sint en Piet. We gingen nog een laatste keer Pietenkunsten tonen in de speelzaal. We mochten allemaal gooien met cadeautjes terwijl we op de daken aan het stappen waren. Verkleden, tekenen, kleuren, spelen, … Het was een ERG DRUKKE dag. De kindjes stonden erg druk en konden maar weinig verdragen van elkaar… een traditie in de klas na de komst van de Sint. De dag nadien kunnen we standaard weinig met de kinderen doen. Wat zich dus vertaalde in een vuilniszak naast Cézar… Nog zo een dag en het speelgoed van de Sint zal terug opgestuurd worden…
 Oef! De vuilniszak (die er trouwens nog steeds lag) had duidelijk indruk gemaakt. Een erg leuke dag vandaag in de klas! Een laatste keer verkleden in Sint en Piet een laatste keer spelen met de foppakjes! Na de speeltijd gingen we turnen met juf Lotje en ondertussen werd de klas opgeruimd door de juf. Morgen start ons nieuwe thema! Want we moeten dringend onze nieuwjaarsbrief gaan inoefenen!!!Gisteren werd de klas helemaal opgeruimd… om vandaag deze opnieuw samen op te bouwen. Ik hang wel eens een slinger omhoog nog voordat de kinderen weten wat het thema is… Maar tijdens dit thema bouw ik het liever samen met de kinderen op! We hebben wel 5 kerstbomen in de klas!! Eentje in de kring, eentje in de poppenhoek die werd versierd door de kleuters en drie kerstboompjes aan de ontdekbak! Deze boompjes mogen de kleuters steeds zelf versieren… Welke leerkansen zie ik jullie denken? Wel! Heel veel fijn motorische oefeningen! J En of het nu verkleden is in Sint of Piet… Met kledij van de Kerstman en –vrouw of rendieren worden ook veel rollenspelen gespeeld!
Jaja.. De zelfgemaakte nieuwjaarsbrieven zijn aangekomen!! We oefenden dus al een keertje onze brief én gingen ook al knutselen voor onze nieuwjaarsbrief! We begonnen ook aan ons werkje voor de winterfeestmarkt. Wat gaan we maken? Wel! Een koekjeskom die we zullen beschilderen met porseleinverf en afbakken in de oven… De kom gaan we vullen met vers gemaakte wafeltjes! Ook gaan we nog iets lekkers maken voor de vogeltjes: vogelbollen om in de boom te hangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten