zaterdag 16 december 2017

Sneeuw!!! Wat een pret


Wat een feest! Zoveel sneeuw!!! Dat hebben de minste kikkertjes al gezien, ik denk enkel de kindjes die al op vakantie gingen naar de bergen J
We konden dan ook niet anders, dan onze eerste SNEEUWFIE te maken! We gingen ook even spelen in de sneeuw, smeten sneeuwballen naar de muren en genoten van de rust en de kalmte op school! We deden de lichten van de klas uit, de lichtjes van de kerstboom aan, op de computer werd een “haard” getoond en we konden genieten van de warmte binnen terwijl heel de school vol lag met sneeuw!! ZALIG!







Opnieuw een leuke sneeuwdag! Pantoffels aan in de klas of op onze kousen… Lekker gezellig!! We werkten verder aan onze wensdoosjes voor bij de nieuwjaarsbrief en we oefenden onze nieuwjaarsbrief ook nog verder in! Na de tweede dag begon het al wat te lukken! Spannend! Jullie krijgen natuurlijk nog een oefenbriefje en een “handleiding” mee naar huis om in de vakantie verder te oefenen met jullie kapoenen!  



Kerstballen in de kerstboom hangen is een groot succes, dus gingen we ook kerstballen stempelen in een boompje. We maakten een puzzeltje, speelden voor kerstman en tja… maakten ook wel wat ruzie… Het zijn drukke dagen in de klas, en dat is wel te merken aan de kindjes… Hopelijk voelen we ons snel terug onszelf…


Vogelbollen werden er vandaag gemaakt! We hangen er zelf wat in de bomen op, de rest zullen we verkopen op de Winterfeestmarkt! Net als onze koekjeskommen met heerlijke zelfgemaakte wafeltjes! We hadden er wel wat werk aan hoor, aan onze vogelbollen: we moesten eerst het recept “lezen” en zorgen dat we alle elementen (of ingrediënten) hadden voordat we konden starten! (Kijk dit weekend maar op de blog, dan kunnen de kindjes het vast en zeker nog een keertje herhalen). Jullie krijgen het stappenplannetje ook mee naar huis in de themamap, dan kunnen jullie ze eventueel een keertje zelf maken in de vakantie. Erg simpel!



Deze ochtend kwam de mama van Sien in de klas. Ze kwam ons helpen met het maken van lekkere wafeltjes… We mochten deze een paar weken terug al proeven, en ze werden MEER dan goedgekeurd!! We bakten ze helemaal vers om deze namiddag te verkopen op de winterfeestmarkt. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten