vrijdag 15 september 2017

We kennen ons klasje al beter en beter!


Feest in de klas! Angelina mocht drie kaarsjes uitblazen op onze grote verjaardagstaart! Een gekke kikkerkroon werd gemaakt en er werden verschillende verjaardagliedjes gezongen voor haar. Angelina trakteerde ook met leuk fruit! Helemaal versierd en voor iedereen wat wils! Bedankt hoor!
We hebben natuurlijk niet alleen gefeest vandaag. Er werd ook een grote kikker geknutseld, vandaag werkten we aan de grote buik van de kikker. Wat een weer is dat nu?! Cézar kreeg zijn paraplu en regenlaarsjes aan vandaag! Regen, wind en als we dan naar huis gaan begint die zon plots te schijnen. Het weermannetje is helemaal in de war. Vandaag werkten we aan het kopje van onze grote kikker. Ook gingen we deze ochtend terug turnen in de zaal, we moesten verschillende prenten nabootsen. Dat werden enkele gekke bewegingen hoor. J In de namiddag werden er nog enkele fijnmotorische oefeningen gedaan, zodoende kunnen we in de klas het aanbod echt gaan personaliseren op het niveau van de kindjes.


Turnen met juf Lotje stond vandaag op de planning! Dat vinden we toch telkens zo leuk! We moesten ook Cézar nog wakker maken, die lag nog te snurken toen we ons goedemorgenliedje reeds gezongen hadden! We vertelden eerst hoe mama en papa ons wakker komen maken en probeerden dat bij Cézar! Hij vertelde dat hij vanmiddag nog een dutje ging doen, want hij was nog een beetje moe. Gelukkig kan hij dan met zijn konijnenknuffel gaan slapen.  
De laatste hand werd gelegd aan ons MEGAkikker vandaag. Pootjes stempelen, en alles samenstellen.
Met de bus naar de sporthal dat vinden we reuzefijn! Al zijn we nu wel op zoek naar een “oefengordel”. Die gordels op de bus zijn nog een beetje moeilijk… Maar wie zoekt die vindt! J Na onze turnmomentjes zijn we toch opvallend “vermoeid” in de klas. De bewegingshoek toveren we dan graag om tot snoezelhoekje! We hangen een groot deken over de kasten, dekentjes om onder te kruipen en even snoezelen met een boekje! We kunnen er toch een halfuurtje van genieten.

Feest voor de juf vandaag. Ik bracht voor de kindjes in de ochtend lekkere (en gezonde) hapjes mee: kerstomaatjes, rupsjes (druiven op een stokje), aardbeitjes, … en 's middags aten we “frietjes” (cake in stukjes gesneden met aardbeienconfituur als ketchup en slagroom als mayonaise).

Ons eerste thema sloten we dan ook af en de werkjestas mag voor de eerste keer mee naar huis. Nog niet veel erin, maar we hebben de tas zelf dan ook gemaakt én onze verjaardagskalender. Volgende week een nieuw thema!


Psst... jullie kregen deze week een reclamefoldertje mee met het opschrift "Koop dit jaar nog geen kerstkaartjes"... Wel wij gaan deze dit schooljaar zelf maken! (Volledig vrijblijvend in aankoop natuurlijk!) Hieronder een kleine "preview" :) De kleuters mochten zelf kiezen tussen vijf verschillende ontwerpen, uiteindelijk waren er maar twee verschillende gekozen. Welke jouw kapoentje koos is natuurlijk nog een verassing! :) 

Fijn weekend allemaal!
Liefs, juf Renske

1 opmerking:

  1. Nog een gelukkige verjaardag juf Renske! Bent zei dat hij frietjes had gegeten... nu snap ik wat voor frietjes :)

    BeantwoordenVerwijderen