vrijdag 8 september 2017

De eerste volledige week in de kikkerklas: Welkom!Dag mama’s en papa’s, de eerste kikkerbrief is een feit! J Het was me een erg leuke maar toch drukke dag: spelen in de hoekjes, onze werkjestas versieren (deze tas vullen we na elk thema op met al onze gemaakte werkjes. Deze tas mag je dan thuis leegmaken en terug meebrengen naar school). Het is voor mezelf ook even wennen aan de leeftijd, maar het verloopt allemaal bijzonder vlot! Iedereen maakte heel flink zijn of haar boekentas elke ochtend zelf leeg en ze sorteerden zelf de koekjes bij de koekjes en de fruitjes bij de fruitjes.Op de infoavond vertelde ik jullie dat ik jullie steeds zou waarschuwen als we naar het bos zouden gaan… Wel, we gingen dus op dinsdag al een eerste keer naar het bos J Een eerste kennismaking voor de bijtjes en een blij weerzien voor ons. Hoe de kleuters genieten van hun middag in het bos is echt heel mooi om te zien! Natuurlijk waren we daarna bijzonder moe allemaal (en ja hoor, ik ook J )!  Deze ochtend waren we dan ook al Ritmiek gaan doen in de speelzaal. Elke week krijgen de kleuters ook een beweeguurtje met mij, naast de twee turnuren met juf Lotje.Woensdag… Het was me echt een topdag! Flink gespeeld, flink gekleurd en getekend, flink geluisterd naar een verhaaltje, de kikkertjes voelen zich duidelijk elke dag een beetje meer “thuis” in de kikkerklas. Al moet ik wel toegeven dat het babbelaars zijn, ik ben al blij dat ze aandachtig kunnen luisteren tijdens de kringmomenten en de spelletjes die we samen spelen. Vandaag sorteerden we drie verschillende soorten boekentassen, want onze boekentassen zien er ook allemaal anders uit… Het roze en groene aapje van Julie en Nathan tegenover de boekentas van Joshua vol dino’s. Sien heeft er dan weer eentje met klepjes ipv een rits. Jaja! Allemaal anders. 

Turnen bij juf Lotje stond vandaag op de planning, de kaartjes hadden we maandag al “gepland” dus we konden elke dag aftellen naar dit moment. Elke donderdag gaan we dus met de bus van Dries naar de sporthal. We vertrekken na de eerste speeltijd en komen terug naar school als het middag is en dus tijd om boterhammen te eten.
Spannend, want sommige kindjes hadden helemaal geen idee wie juf Lotje was. Andere kindjes herkenden haar gelukkig nog.


Vrijdag! Dan doe ik graag een keertje schrijfdans met de kleuters… Op vrijdagmiddag gaan we klasdoorbrekend werken met de muizenklas van juf Tineke. We verdelen de kindjes in de twee klassen en gaan daar spelen (en werken ;)).
We namen ook onze eerste groepsfoto, al moeten we nog even wachten tot dat Bent ook op school is, die is nog aan het profiteren van een weekje vakantie. Volgende week gaan Emile en Joshua ook een weekje op vakantie, veel plezier lieve schatten! Brengen jullie wat zon voor ons mee daarna?

Muisjes Ilayda, Mathis, Bara-ah en Arjen kwamen eens bij ons spelen.


 De kikkers op bezoek in de muizenklas:

Fijn weekend!
Tot maandag!

Groetjes,  juf Renske


Geen opmerkingen:

Een reactie posten