zaterdag 30 september 2017

Lekker en gezonde soep maken!


Vorige week maakten onze kapoenen ballonnen met papier maché.. Vandaag gingen we deze, na lang drogen, schilderen als een stukje fruit, dit naar keuze. Sommigen kozen voor een peertje, andere voor een gigantische kiwi of een mandarijn.
Ook kregen de kleuters vier stukken fruit op papier die ik in twee had geknipt, ze moesten deze terug bij elkaar zoeken en naast elkaar kleven.
We deden nog een kleuropdracht: vier stukjes fruit die ze in een specifieke kleur moesten kleuren. Banaantje geel, mandarijntje oranje, peertje groen en appeltje rood. Maar sommige kleuters waren er rotsvast van overtuigd dat de appel groen moest… Dus deden we even een waarneming van alle meegebrachte appels. We kwamen tot het besluit dat ze konden kiezen. Bent koos dan voor de gulden midden weg en kleurde zijn appel met beiden kleuren!
J


D-DAY! Soep maken! In de klas hadden we het stappenplan reeds overlopen, we gingen onze handen wassen en konden eraan beginnen… We hadden er superveel zin in, al was dat toch even spannend met al die mama’s, oma’s en papa die samen met de juf(fen) ons gingen helpen… Aiai… J Maar!!! We hadden superlekkere soep! Broccoli, ajuin, wortelen, tomaten, pompoen, selder, prei, paprika,… SUPERGEZOND! Op de blog kunnen jullie de foto’s vinden + een filmpje van de foto’s met het groentelied van Kapitein Winokio onder. Nogmaals fijn dat jullie erbij waren, en fijn dat jullie zoveel groentjes hebben meegebracht! Tot de volgende keer J

Vandaag was het een beetje een ‘afwerkdagje’, de grote stukken fruit werden afgewerkt, de liedjes werden herhaald en we mochten kijken naar het gemaakte filmpje over het maken van de soep! Zo gek dat ze het vonden… Zichzelf zien op de computer mét mama of papa of oma of mams of … erbij!
En natuurlijk gingen we gaan turnen bij juf Lotje!
Spelen met zoutdeeg stond vandaag op de planning. We kregen allemaal een beetje deeg en mochten een stukje fruit of groente ontwerpen naar keuze!
Ook deden we een logische volgorde, soms nog een beetje moeilijk, maar moeilijk gaat ook hé! J In de namiddag deden we een denkspelletje: allemaal fruitjes op een rij met één groente erbij, welke hoort er niet bij?? 


Feest voor Rik vandaag! Hij wordt drie jaar! Hiep Hiep Hoera!            

We gingen ook schrijfdansen! Én in de namiddag gingen we terug klasdoorbrekend spelen met de muisjes van juf Tineke. 
Ondertussen zijn we ook nog bezig aan een fruitmandje… Benieuwd wat dat zal worden!                                                        HIEP HIEP HOERA VOOR RIK!Fijn weekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten