vrijdag 22 september 2017

Mmm lekker fruit!


Dag mama’s en papa’s, ons gezond thema is van start gegaan! Vanmorgen was Cézar al wakker… Hoe kan dat nu?! Hij had ook een leuk zakje van Anna vast… Toen Niylo in het zakje kwam kijken zag hij een cadeautje zitten… We voelden er eens aan… Het was hard! Nathan mocht Cézar komen helpen om het cadeautje uit te pakken… En wat zat daar nu in?! Een prentenboek! “Anna eet graag fruit”. Wauw! Cézar had al alvast zin in… Want er stond niet alleen een cadeautje bij hem, ook een praatkoffer… Die zat helemaal vol met groenten en fruit.
Voordat we deze helemaal gingen uitspitten, gingen we mindmappen. Jawel hoor mama’s en papa’s ook deze “ukkies” kunnen dat ook al. Samen somden we alle soorten groenten en fruit op die we al kenden. De juf ging ze dan tekenen. Maar ondertussen maakten we ook al een onderscheid tussen groenten en fruit. Knap hoor!

Dinsdag begon als een rustig dagje, maar toch gingen we deze ochtend bewegen in de speelzaal, ik zette een parcours klaar en de kleuters konden kruipen, sluipen, springen, stappen, … in de zaal. Na al dat gesport kregen we toch wel wat honger! Want ook bewegen is erg gezond! Een lekker stukje fruit zou er nu wel ingaan J
Aan onze deur hangt een matrix, op het einde van de week gaan we kijken welke soort fruit we het meeste hebben gegeten deze week. Want iedereen mag elke dag een sticker hangen onder het fruitje dat ze bij hebben en opeten. Vandaag stonden de appel en de banaan aan de leiding. 


De afgelopen twee dagen hebben we al flink gewerkt hoor! We maakten met papier maché een stukje fruit, al ziet dat er nu nog niet echt uit… Het lijkt wel een gekke ballon vol met natte stukjes papier. Maar elk kikkertje kwam dat vol goede moed maken samen met de juf! Niet simpel J Ook gingen we nog turnen met juf Lotje. Daar starten we de turnles vaak met een KEICOOL SPORTLIED! Op de blog kunnen jullie er een stukje van zien op een filmpje.In onze klas hebben we een kookboek! Niet zomaar een kookboek, maar het kookboek van Nellie en Cézar… En nu staat daar wel een recept in om fruitijsjes te maken zeker?! Dus jullie kunnen het al raden… Vandaag maakten we fruitijsjes: banaan snijden, appel snijden, alles in ministukjes doen. Daarna mochten de kikkertjes allemaal ook eens mixen. Duwen op het knopje en de stukjes fruit zien veranderen in moes! Ze mogen een nachtje in de diepvries en dan kunnen we er morgen (vrijdag) van smullen. Ik ben eens benieuwd… Want sommige kikkertjes hadden we erg veel zin om het te maken, maar dat proeven… Dat is een ander paar mouwen J
Vandaag heb ik echt al mijn kindjes in de pluimen gezet! Zo een flinke kikkertjes! Superflink met een vriendje oversteken, wachten aan het paaltje op de juf, superflink opruimen, superflink samenspelen, superflink !!! Echt, het zijn echte schatjes van patatjes!


Strapdag!! Daar keken we al een hele week naaruit!
Op maandag maakten we het weekplan en toen hingen we op vandaag Cézar op de fiets… Het was echt aftellen om zelf ook op de fiets naar school te mogen én dan nog eens te gaan fietsen op het verkeersvrije plein rechtover de school.
Samen met muizen van juf Tineke en de bijtjes van juf Isabel luisterden we nog naar een verhaaltje in de zaal over fietsen en het verkeer.

In de namiddag konden we naast ons koekje dan ook nog proeven van onze zelfgemaakte ijsjes… 

Helmpje op, helmpje vast!


Oei wat nu ik val van mijn fiets! Oef, gelukkig draag ik een helm en doe ik me geen pijn!

Een helm dragen is erg veilig!                                               Kijk mama ik proef! ;)

Prettig weekend!Geen opmerkingen:

Een reactie posten