zondag 21 mei 2017

Wiebelbillenboogie


Dag mama’s en papa’s, na een vermoeiend maar geslaagd schoolfeest kon onze week alweer starten. Op de blog kunnen jullie een bericht vinden met de foto’s van onze kampioenen. Ook kregen we erg veel filmpjes van de ouders van Vera, deze staan er ook tussen! J
Hopelijk hebben jullie  ook nog een geweldige Moederdag beleefd.
Geen praatkoffer… Gek! Maar wel een prentenboek bij Nellie en Cézar. “De wiebelbillenboogie”… Wat een gek woord. Even ontleden: Wiebel – Billen – Boogie: vrij vertaald door de kleuters was het: “dansen en schudden met je poep”!
Het prentenboek werd voorgelezen en helemaal tot in de details besproken. 


Gisteren lazen we het verhaaltje voor, vandaag gingen we het prentenboek nogmaals ontleden. Deze keer gingen we meer stilstaan bij het aantal figuren, personen, voorwerpen, materialen, .. op een tekening. Ook gingen we gek dansen op het “wiebelbillenboogie-lied”
één voor de centjes, twee voor de show,
op drie ben je klaar voor de billenboogie GO!”
We gingen ook onze eigen olifantenoren maken, we gingen zwarte en witte verf mengen om een olifantenhuid te kunnen maken.

HEET, HEET, HEET! Als olifanten het te warm hebben, dan gaan ze water spuiten met hun slurf… Als kleuters en kleuterjuffen het te warm hebben… Gaan ze gooien met waterballonnen! We hadden er even nood aan! Lekker afkoelen!
Nadien gingen we in de klas ook badschuim maken zoals in het prentenboek!
Water + badschuim + kleurstof + blazen met een rietje = blauwe bellen!


Deze ochtend moest ik naar een nascholing, de kleuters werden in de klas opgevangen bij juf Lena. Samen met haar speelden ze een dobbelsteenspel: dobbelen, deeltje olifant zoeken en kleven maar!
In de namiddag gingen we nog even verder werken aan onze olifantenoren en konden er enkele kindjes in de computerhoek aan de slag gaan. Schrijfdans! De kleuters kregen “de slurf” van de olifant en gingen op muziek deze water laten spuiten. Ook gingen we het verhaaltje scéne per scéne naspelen. In de namiddag gingen we met meester Yannick turnen in de sporthal.

Tussendoor spelen we natuurlijk ook verschillende leuke spelletjes binnen het thema. Ook probeer ik zoveel mogelijk te observeren, zodat er bepaalde vaardigheden toch nog eens extra in de kijker zullen komen te staan. 


DIGITAAL PRENTENBOEK: 


Prettig weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten