zondag 14 mei 2017

Kriebeldiertjes - Schoolfeest

Het schoolfeest komt eraan! We proberen hier toch dagelijks voor te oefenen!
Ondertussen proberen we ook nog een thema te laten leven in de klas. Vandaag werd er weer volop gespeeld in de hoekjes en leerden we een leuk liedje:
“hier komt de rups pardie pardaf, veeg je pootjes af, veeg je pootjes af, hier komt de rups pardie pardaf en de kop die valt eraf”.
Het is eigenlijk een doe-liedje, de kleuters vormen met vier een rupsje, wanneer we het liedje zingen stappen ze rond in de klas en vegen ze hun pootjes af. Wanneer we zingen “en valt de kop eraf”, gaat het eerste kindje achteraan in de rij staan.
Spontaan beginnen ze het liedje al op de speelplaats te zingen! Heel fijn om te zien.
Ook vierden we vandaag feest in de klas! Hussein werd vier jaar!! Hij trakteerde met lekkere cakejes en een drankje in de klas! Hartelijk dank!
Opnieuw feest vandaag! Lina werd vandaag 5 jaar, deze ochtend werden de kleuters getrakteerd op een lekkere fruitsalade en pudding, in de namiddag konden we smullen van een Elsa-taart en konden we appel- of fruitsap drinken. Hartelijk dank ook nog voor het mooie klascadeau: erg veel plasticine!!We knutselden een rupsje “Nooitgenoeg” en lazen in de namiddag het verhaaltje van de rups! Altijd maar smullen, smullen, smullen! 


EINDELIJK kunnen we onze cadeautjes voor Moederdag meenemen naar huis.. Al weken aan gewerkt, verzameld en gekleurd. Het oefenen en zeggen van ons versje gaat al erg vlot, maar de kleuters kozen toch voor de optie van een spiekbriefje!
J
Nog eventjes thuis goed verstoppen en dan kunnen we ZONDAG ons cadeautje afgeven J
Nu alvast al een fijne Moederdag gewenst.

Zaterdag is het eindelijk het schoolfeest! Kruisjes zetten op de kalender, doorstrepen van de dagen, aftellen van de dagen… Het kon er maar niet snel genoeg zijn voor sommigen! Ondertussen sloten we ons thema ook af, aangezien we morgen de generale repetitie houden. Eerst een keertje kijken naar alle dansjes en in de namiddag “voor echt” J
Generale repetitie op school! Het podium staat al van dinsdag op onze school en konden we er al een beetje aan “wennen”, zeker de grote trap is een punt waar we goed op moeten gaan oefenen! Maar dat komt zeker wel goed. Op het podium staan we gelukkig ook hoog en droog. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten