zaterdag 11 maart 2017

Hoera!! Wij hebben post!

Dag mama’s en papa’s, het nieuwe thema ging na een deugddoende vakantie als een raket van start! Er lag een groot papier in onze kring, met allemaal enveloppen op. Voor elk kleutertje een persoonlijke ‘brievenbus’. Op de boekentassenkast stond een brievenbus en een groot pakket… De postbode heeft zich vast vergist… Of zou het toch voor onze klas zijn? Jawel hoor! Een pakket van bol.com met daarin een boodschap van het bedrijf zelf!! Ze vragen of we hen een beetje kunnen helpen met het verwerken en rondbrengen van post en pakketjes… We kregen zelfs kleine doosjes, enveloppes, zakjes en postzegels… WAUW!! Toen we besloten om hen te helpen, mochten we verder in de doos kijken. Er zat een gigantisch groot (knuffel)konijn in! Onze beloning voor onze hulp!Na de speeltijd gingen we onmiddellijk aan de slag, we namen één van onze nieuwe loopfietsen en bonden er een mandje aan vast en onze postfiets was gemaakt. Elke kleuter kreeg een briefje en iedereen mocht met de postfiets in een klas binnenrijden om de post rond te brengen. Ook de directeur kreeg een briefje! We zijn benieuwd van wie we allemaal post zullen krijgen! 

Vandaag kwam juf Charlotte een hele dag activiteiten doen in onze klas, een hele stagedag voor haar alleen. J S’ ochtends keken we al eens in onze brievenbus en zagen we een roze brief van Anna met daarin een leuke foto van toen ze nog een baby was, een briefje van Stijn uit de berenklas, een zwarte enveloppe vol met briefjes van de muizenklas én een grote witte enveloppe van de konijnen- en vossenklas! Hoe leuk is dat!! De kleuters waren super enthousiast!
Met juf Charlotte gingen de kleuters een eigen postzegel ontwerpen aan de werktafel en verschillende spelletjes spelen aan de puzzeltafel. Toen we ons gingen klaarmaken om naar de refter te gaan zagen we opnieuw post zitten! We deden deze open en zagen een kaartje en een cadeautje van de mama en papa van Nell! Lichtgevend ballonnen!
In de namiddag gingen de kleuters met juf Charlotte naar de speelzaal: ze kregen allemaal een postzakje aan, moesten een parcours stappen vol hindernissen om dan uiteindelijk post te sorteren.
Voordat we naar huis gingen zagen we opnieuw post zitten in onze brievenbus. Een grote witte brief, maar we zagen het logo van onze school. Het was een brief van Ann, onze themabrief, zodat deze mee kon gegeven worden naar huis J 


Het kon niet anders… Deze ochtend opnieuw POST!!! Een pakket en een witte brief met opnieuw het logo van de school… Maar toen we keken naar het handschrift, zag dat er helemaal anders uit… Het kon dus niet van Ann zijn… Maar van wie dan wel… Na wat speculeren deden we de brief open en konden we lezen dat het van de directeur was! Hij stuurde ons een gedichtje over de postbode! In het pakket vonden we prentenboek van de postbode én nadien kwam er nog post: een boek van Nellie en Cézar… Maar we zagen dat ze ruzie hadden op de cover van het boek… Dat was dezelfde prent als die wij sinds deze week in de klas hebben hangen. We gaan elke week specifieke sociale vaardigheden in de kijker zetten. Deze week kozen we voor: samenspelen op de speelplaats & speelgoed delen voor de superlieve Nellie en Cézar. We willen er ook aan werken dat we elkaar niet plagen en geen pijn doen. Want dat staat bij de boze Nellie en Cézar. (Het werkt enorm!)


De schoolfotograaf bracht vandaag een bezoekje aan onze school. Spannend!! We oefenden nog even onze mooiste lach, snoten onze neus nog eens goed en dan waren we er klaar voor.
In de hoekjes werden er weer gigantisch veel brieven geschreven en gepost naar elkaar.
Vandaag schreven we ook brieven naar elkaar: we kozen een vriendje waarvoor we een briefje gingen schrijven en tekenen. Morgen zullen we deze zelf gaan posten mét postzegel in de grote rode brievenbus van de postbode.
(Laten jullie iets weten als jullie deze brief ontvangen?! Bedankt alvast.)
Net voordat we naar huis gingen kwam er “een pakketje” op bezoek in de klas, het is geen pakketje voor in onze brievenbus (jammer genoeg) maar het nieuwe hondje van Jacey  (Querido) bracht een bezoekje aan onze klas! Om het bezoek aan te kondigen krijgen we een brief in de brievenbus, met een klein raadseltje én brokjes voor de puppy. Ook een leuk kaartje met nog een raadseltje van de ouders van Elise en een keitoffe puzzelprent van de grootouders van Nell! Toen we deze maakten zagen we Pieter Post staan.

 (Peggy natuurlijk :) )


Post gaan posten in de rode brievenbus van de postbode, post ontvangen in onze klasbrievenbus, post ontvangen in onze eigen envelopje, Wat een geweldig leuke week!!! Ik kijk al uit naar volgende week! De brievenbus zal er nog steeds staan J Ondertussen schrijven we niet alleen briefjes naar elkaar, maar zijn de kaarten voor de grootouders ook gemaakt.

Ik wil jullie echt bedanken voor de gulle bijdrage aan het thema! Het is superfijn om zoveel post te ontvangen, de kleuters zijn heel erg betrokken en we hebben zo veel dingen geleerd zonder dat we het beseffen… Wat is kleuter(juf) zijn toch fijn!! 

Prettig weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten