vrijdag 17 maart 2017

Een laatste weekje leren over de postbode


Beste ouders, een nieuwe week ging van start en we hadden onmiddellijk post! Een pakketje van Alexander uit de muizenklas! Daarin zaten letterkoekjes! Mmmm heel erg bedankt hoor! Ook een rood pakje zat erin, we voelden er eens aan, zijn dat nu balletjes? Of snoepjes? Of … na wat gespeculeer deden we het pakje open en zagen we paaseitjes zitten. De reactie van Nell vond ik geweldig: “Dat is nu toch wel véél te vroeg hé juf”. J De waarheid komt uit een kindermond zeker J
Ook schreven de bijtjes van juf Isabel al vele briefjes, vorige week vonden we er in onze persoonlijke brievenbus, vandaag opnieuw! Wat leuk om post te krijgen van de bijtjes! In de namiddag gingen we opzoek naar pictogrammen op school, dit kunnen zelfs de kleuters “lezen”! De zoektocht ging door de hele school. We vonden veel dezelfde pictogrammen, maar dat maakte het juist zo gemakkelijk! 


Alweer briefjes van de bijtjes van juf Isabel! Wij gingen een briefje terug posten bij Alexander van de bijenklas!
In de hoekjes werden er weer ongelofelijk veel briefjes gemaakt, geschreven en gepost naar elkaar, ze zijn helemaal in de ban. Ik veronderstel dat ik een permanent schrijfhoekje in de klas zal moeten inrichten
J  We gingen ook de stap vandaag, verschillende brievenbussen bekijken, ... We stapten helemaal tot bij Nell thuis! Ook wel toevallig zeker?! Nu had de postbode een verkeerd pakketje afgeleverd, het was voor de kikkerklas!!! (Heel erg bedankt!! ) Ook kregen we nog post van juf Margo en haar kindjes. 

Een pakje van de Paashaas vandaag!! Of was het toch van iemand anders? J Er zaten allemaal witte eitjes in en verschillende setjes om deze eitjes te versieren! Dan zal goed van pas komen tijdens ons volgende thema!!! Bedankt Paashaas J
Ook verschillende briefjes voor Lina van haar mama, moeke en bompa.
Het was vandaag dan ook feest voor de grootouders. We begonnen met een klein onthaal in de kring, en lieten dan onze kunsten zien! Al even zijn we aan het oefenen met het lezen van de plattegrond van onze klas. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet hoor. Maar ondertussen hebben we spelenderwijs al vaak geoefend en gingen we onze talenten laten zien aan oma en opa. In de klas stonden verschillende postpakketjes verkeerd geleverd. Deze moesten we dus gaan zoeken, nadien gingen we deze sorteren van klein naar groot, stapelen van groot naar klein en bekeken we eens goed het aantal postzegels: hoe groter het pak hoe meer postzegels erop. Nu hadden we nog enkele pakketjes zonder zegels, dus moesten we samen beslissen hoeveel er deze moesten geven. Ook keken we welke het hoogste pakje was en welke dan weer het breedste. We wogen de pakjes en zochten een zwaar pakje… Na de speeltijd gingen de grootouders mee in de hoekjes spelen! Het was gezellig druk J Hopelijk vonden jullie het even fijn als de kleuters!! 


Alweer post, het kon bijna niet anders! Deze keer van ‘De post’ zelf! De juf schreef een briefje naar de grote baas van De Post en vroeg hem of hij voor onze school geen leuke spullen had, nu bijna de hele school naar ons briefjes aan het schrijven is. En vandaag kregen we een pakket geleverd; boekjes van de brievenbrigade voor het tweede en derde leerjaar met een spelletjes erbij én kaarten van Europa voor het vijfde leerjaar met bijhorende postzegels. Zij moeten uitzoeken welke postzegel bij welk land hoort. 
Ook kregen we een briefje uit Griekenland!!! Echt waar!! Superleuk voor Anna, alleen hadden we één groot probleem… De juf kon het niet lezen L … We gingen het dan maar aan de directeur vragen… Ook hij kon het niet lezen… We zullen dus de hulp in moeten schakelen van de mama of papa van Anna!In de namiddag kwamen de leerlingen van juf Els (L5) luisteren naar een verhaaltje in de klas. Ze neusden nadien door verschillende andere prentenboeken, want zij gaan voor ons een digitaal prentenboek samenstellen! 

PYJAMADAG!!! Iedereen mocht vandaag in zijn gekste, leukste, warmste, kleurrijkste, … pyjama naar school komen. 

Turnen deden we dan met meester Yannick ook in onze pyjama! Hoe gek (maar leuk) is dat! We sloten samen ons thema de post (jammer genoeg) af.Turnen in pyjama! 

Ook een pyjama voor Nellie en Cézar

 Post van de oma van nell:

Post van het eerste leerjaar van juf Flore: 


Fijn weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten