vrijdag 31 maart 2017

Fien de kip die legt een ei!

Een tweede week in ons thema ‘de kip en het ei’! Deze week werden verschillende spelletjes gespeeld met Fien de kip! We moesten ook een eigen liedje verzinnen! Fientje is een goede vriendin van Cézar en ze gaf ons deze week verschillende opdrachten, leuke spelletjes en wou wel eens zien wat we allemaal al kunnen J Voor Fientje doen we alles.


Met de zonnestralen op onze snoeten vertrokken we deze namiddag met alle kleuters naar het bos. Voor vele bijtjes was het de eerste keer dat ze meegingen naar het bos. We wandelden, bouwden kampen, Nell en Alexandra begonnen aan de BBQ J lekker, lekker hoor! Ik mocht proeven! Ook gingen we nog even werken aan onze “techniek” en  schilderden we allemaal een kip. Vormgeving is iets wat nog steeds elke dag groeit bij de kleuters en soms schilderen we even om te komen tot een realistisch iets, deze keer was het een kip. (Fien de kip natuurlijk)Boetseren met eitjes, schilderen van eitjes, tekenen op eitjes, spelen met eieren, … het was een dag vol eieren!! J We speelden verschillende spelletjes waarbij we de ruimtelijke en wiskundige begrippen gingen oefenen: in, op, onder, boven, tussen, naast, midden, meer of minder eitjes, misschien wel evenveel eitjes, …

Turnen deden we vandaag nog bij juf Lena! In de klas werd een liedje verder verzonnen en bedacht voor Fien de kip.
Fien de kip die legt een ei, met een mooie strik erbij. ‘k Heb een ei voor  jou en een ei voor mij, welke kleur kies jij?”


De hele dag door zingen we het liedje en verzinnen we de mooiste en de gekste eitjes voor Fien! Lenteontbijt! Heerlijke boterkoekjes stonden er deze ochtend op ons te wachten! In de namiddag kwamen de mama’s en de papa’s een kijkje nemen in de klas en wie weet krijgen we wel bezoek van de paashaas!  Fientje was plots vertrokken, maar gelukkig had ze toch nog een spelletje voor ons gevonden. Onder de deurtjes van een techniekbord zaten verschillende kaartjes verstopt, deze kaartjes moesten we dan op onze plattegrond terugvinden... Fientje wou dat we nog eens gingen rijmen, tellen, rangschikken, sorteren, zingen, ... maar ondertussen moesten we wel sloten zien open te krijgen!
Bedankt voor de grote aanwezigheid! Tot binnenkort :)
Een verassing van Fien de kip voor de kikkertjes (en mama en papa)
Fijne vakantie iedereen!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten