vrijdag 5 februari 2016

Afsluiten van het thema Ridders en Jonkvrouwen, Carnavalsstoet.


De laatste week voor de vakantie kon van start gaan. Vorige week leerden we op het kasteel van Cortewalle dat de schilden van de ridders en jonkvrouwen altijd een betekenis hadden. Meestal kwam de betekenis van de achternaam van de ridder of de prinses. Ook de kleur had een betekenis, wij kozen in de klas voor onze lievelingskleuren en luisterden goed naar onze achternaam. Sommigen waren erg gemakkelijk, bij andere namen hadden we er het raden naar!
Zo was het voor Néyah: een appel en een tas (Appeltans), Vinny kreeg een fakkel (Fackeldey) en Jore bakstenen om mee te bouwen (Bauwens). Maar bij Rayan (El Assri) en Seppe (De Ruysscher) wisten we het niet goed. Zij kozen dan maar iets van de ridders zelf. En zo gingen we onze schilden ontwerpen.


Ridder Rikki, daar ging het vandaag over. We lazen het verhaaltje van Rikki. Hij liep in de tuin en ging even rusten… Toen hij zijn ogen weer opendeed was hij een ridder. Hij versloeg draken en redde de jonkvrouw. We gingen zelf ook aan de slag. De meisjes knutselden een juwelenkistje en de jongens maakten een riddercape.
In de middag gingen enkele kleuters aan de slag met de tablets, ze tekenden op een speciaal programma. Erg leuk! Natuurlijk is een leeg juwelenkistje niet zo fijn, de meisjes mochten ook nog hun eigen ketting ontwerpen. 

Vandaag volgden de kleuters een stappenplan: we moesten het kasteel kleven, dan de torens, het dak, de kantelen, de poort en de vlaggen.
Ook werkten we onze “echte” ridders en prinsessen af. We kleurden de jurk van de prinses, schilderden de haren en kleefden onze foto erin!
Nog een erg leuke verrassing vandaag!! Rommert trakteerde met erg leuke kikkerpotjes! Natuurlijk mét kikkersnoepjes. Superleuk! We kregen ook nog een kikkervlaggenlijn voor in de klas. Die hangt natuurlijk al op. Wat een verassing, erg bedankt!Turnen in de turnzaal met juf Lotje stond vandaag op de planning. We speelden ook enkele auditieve spelletjes en herhaalden alle liedjes die we tijdens dit thema leerden.
In de namiddag gingen we ook nog meten: is er nu veel of weinig? Wie heeft er meer? Wie heeft er minder? We proberen ook om een schatting te maken.
We doen al supergoed ons best!Carnavalstoet!
Wat een plezier! Iedereen was erg leuk verkleed. Samen met de konijnen deelden we een leuk versierde kar en reden we de hele stoet rond! Naturlijk konden we met confetti gooien en op serpentines blazen, Alyssa had zelfs een heus confettikanon bij! 
Hieronder volgen enkele sfeerfoto's.  Op de facebookpagina van de school zullen ook nog andere foto's verschijnen van andere juffen en klassen.
Fijne vakantie alvast!! En dan genieten van een sapje en een zakje chips! 

Fijne vakantie allemaal! Geen opmerkingen:

Een reactie posten