vrijdag 26 februari 2016

Kunst met Kandinsky


Deze ochtend gingen we van start met een “nieuwe” kunstenaar. Vrijdag had ik hem al even vernoemd, dus vroeg ik vanmorgen of iemand zijn bijzondere naam nog wist… toen antwoordde Santino: “dat is Kandinsky!”. Ik vroeg hem hoe hij dit nog wist… en ik kreeg als antwoord: “van mijn mama”! Fijn dat de kikkerbrief een succes is om gesprekjes thuis los te krijgen over de avonturen uit de klas! 

Deze week waren er wel vele zieken in de klas, en op school.
Kandinsky is vooral gekend voor zijn kunst met ronde vormen! Vandaag creëerden we onze eigen kunst met door inspiratie te halen uit zijn verschillende kunstwerken. Ook gingen we terug schilderen met waterverf. 
In de bouwhoek werden verschillende ronde vormen, rollen, … aangeboden en er werd geweldig mooi gebouwd. Vandaag moesten de kleuters ook iets vertellen over zichzelf. We maakten er samen een woordwolk van en de kleuters konden dan een kleur en vorm kiezen. KUNST met WOORDEN :-) 

Jelle

Jente 

Jorbe

Jore

Néyah

Rommert

Safae

Santino

Savas

Seppe

Seth

Tess


Vandaag kregen we een opdracht… Onze emmer met drankjes die zit na één dag al helemaal vol… Doordat het nu al een paar dagen heeft geregend, konden we deze emmer niet zo gemakkelijk leegmaken. We moesten dus een oplossing zoeken om meer drankjes in de emmer te steken. “Op springen” riep Rommert, “op gaan zitten” zei Jente, “in knijpen dan maar” zei Jore… Maar dat zorgde er niet voor dat de drankjes platter werden… Tot wanneer we de flapjes ontdekten! Die kunnen we openen… Van een volle emmer gingen we ineens naar een halfvolle emmer! Nu kunnen er veel meer drankjes in onze emmer en dus ook in de vuilnisbak buiten! Vanaf nu zullen we dit altijd doen om plaats te besparen in de vuilbakken. We denken aan de natuur J


Turnen met juf Lotje, dat is altijd een feest!
Vandaag knutselden we verder met Kandinsky in het achterhoofd. Verder gingen we nog verschillende spelletjes spelen, sorteerden we rollen van dun naar dik en van lang naar kort, … En op het einde van de dag deden we nog enkele telspelletjes. 
Vandaag zongen we een kleurenlied. Ik zong het lied telkens met een andere kleur erin en de kleuters konden dan iets in die bepaalde kleur gaan zoeken. In de speelzaal gingen we ook gaan “bewegen”. Maandag speelden we zo spelletjes met de parachute, vandaag hielden we het een pak rustiger en deden we relaxatieoefeningen. Een fijne afsluiter van een drukke week. 
Gisteren gingen we ook even langs bij juf Stefanie van het tweede leerjaar. We hadden met de kiwistickeractie 20 kiwiballen gewonnen met onze school. Maar deze waren nog helemaal plat! We gingen eens polsen bij juf Stefanie... En jawel hoor! Die leerlingen konden ze allemaal oppompen! Ze kwamen ze allemaal aan ons geven! 


Prettig weekend! Geen opmerkingen:

Een reactie posten