zaterdag 5 december 2015

Sint en piet op school


Maandagochtend… Iedereen stond klaar… De stoel was klaargezet… De banken voor de kleuters, de stoelen voor de ouders…. “Ooh kom maar eens kijken…”
We konden de Sint verwelkomen nadat hij om zijn griepspuitje was geweest bij de dokter! Ondertussen was een Zwarte Piet in slaap gevallen… Hij had gisteren teveel pietenbier gedronken in de disco! Maar gelukkig konden we hem wakker maken door te kriebelen aan zijn neus met een prachtige veer! We dansten nog samen op een gek liedje en dan was het tijd voor de pakjes! Voor elke klas stonden er verschillende grote dozen klaar!!
Wij namen onze twee dozen én grote zak mee naar de klas! Deze werden héél enthousiast uitgepakt door alle kinderen! (kijk maar dit weekend op de blog voor de verschillende filmpjes).Op dinsdag konden de kleuters volop spelen met de verschillende nieuwe dingen en werden er nieuwe afspraken gemaakt!

Op woensdag was het een overgangsdagje! We ruimden de allerlaatste spullen op, gaven de nieuwe spelletjes een mooie plaats en gingen natuurlijk weer turnen bij meester Jony!
Ondertussen werd ook de nieuwjaarsbrief eens geïntroduceerd J Wat zullen we deze nog goed moeten oefenen…In de tweede kleuterklas wordt er een taaltestje afgenomen. Enkele vraagjes waar de kinderen iets moeten aanduiden of doen en enkele vraagjes waar de kinderen iets bij moeten antwoorden. Deze namen we vandaag af. Ondertussen werd er in de klas geknutseld voor de Winterfeestmarkt! Juf Sabrina kwam ons helpen, terwijl ik de testjes afnam met de kleuters! We schilderden een terracotta potje helemaal wit en het zal uiteindelijk een gekke sneeuwman worden. Deze zullen we natuurlijk verkopen op de Winterfeestmarkt ten voordele van de school! (reserveren mogelijk!!!)
Ook werd de kerstboom gezet! We hingen verschillende lichtjes in de kring en maakten het helemaal donker in de klas! We gingen op zoek naar het donkerste plekje en dan weer ergens waar het (zon)licht door kwam schijnen!

 
 Vandaag oefenden we onze nieuwjaarsbrief nog een keertje! We moeten er ook nog een attribuut bij maken! Niet gemakkelijk hoor! Ook werkten we ons sneeuwmanpotje verder af en speelden we enkele spelletjes samen aan tafel én in de zaal: we speelden blindemanspelletjes! Iemand blinddoeken en dan iets doen… zoals een tikje geven, een pittenzakje op een voet leggen, iets zeggen en laten raden wie het zei, … 


 Bezoek van enkele meisjes van het zesde!We verklappen een deeltje van de sluier van de nieuwjaarsbrief... 

Fijn weekend! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten