zaterdag 28 november 2015

Sint & Piet: Gekke huizen


Deze ochtend was de juf niet op school. Ik moest weg voor een vergadering. De kleuters konden fijn verder spelen in de klas samen met juf Tineke. Zij speelde met de kleuters een leuk spelletje: welk huis is er hoog, welk huis is er laag? Waar zijn er erg veel huizen of waar zijn er net weinig huizen? In de namiddag was ik terug in de klas en lazen we samen nog een leuk verhaaltje voor!
Seth werd vandaag ook grote broer! Zijn mama beviel van een zoontje genaamd GIANNI! Proficiat!
Met de vele schoendozen maakten we ook onze eigen grote stoomboot! Prachtig groepswerk! (Al zeg ik het zelf J )

Vandaag werden er bootjes geknutseld. Sommigen maakten er van plastiek potjes, sommigen van kartonnen doosjes, sommigen vouwden een bootjes uit een stukje krant, sommigen gebruikten een stuk mousse, … . We moesten zelf even goed nadenken over hoe we het bootje gingen “samenstellen”. Want donderdag gaan we onze bootjes testen! 
We werkten ook onze Krantenpietjes af en speelden nog erg leuk in de verschillende hoekjes! Laat me jullie vertellen dat ik al erg veel “cadeautjes” heb gekregen van de pieten in de poppenhoek! 

KLAAR!! 

 Schilderen deden we natuurlijk ook nog!

Spelen met de boot van Sinterklaas en zijn Pieten


Dé testdag vandaag! We lieten allemaal ons zelfgemaakte bootje te water en zagen sommigen onmiddellijk ZINKEN en anderen bleven dan weer goed DRIJVEN! Jore, Seppe en Rayan hadden een bootje van krantenpapier… Daar bleef niet veel van over. Seth maakte er eentje uit mousse, die kon het water goed de baas. Savas, Rommert en Jelle maakten dan weer een bootje van yoghurtpotjes, deze bleven goed DRIJVEN hoor! Maar Rommert maakte onmiddellijk de opmerking dat zijn bootje niet te veel vracht mag hebben, want dan zou die ook weer zinken! J Néyah, Safae en Tess kozen voor een bodem vol gaatjes… Dat waren natuurlijk de eerste bootjes die gingen zinken!

Een leuke verassing in de klas!
Vandaag hebben we iets geks gedaan. Eigenlijk heeft Cézar iets geks gedaan! Hij gooide allemaal kaartjes op de grond! We kregen de opdracht van de rijmkaartjes samen te zoeken… Maar rijmen, wat is dat eigenlijk! Zak – dak, boek – koek, paard – baard, … Rayan riep direct TAART! En ja hoor! Taart rijmt ook op paard en baard! Ja zei hij, en snack rijmt op zak!
J
Kapitein Rommert was ook van de partij!


Spiekpietje had ook een verassing! Fijn weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten