vrijdag 20 november 2015

Een sfeertje van Sint en Piet in de klas!


Deze ochtend stond de praatkoffer klaar. Hij zag er zwaar uit… En Seppe ging eens voelen, Santino en Jelle ook, … Rommert dacht de koffer te kunnen verzetten, maar nee hoor! Hij was veel te zwaar! Er zat precies wel een huis in! Of een boot?!
We deden de koffer open en wat zagen we… de koffer zat propvol!
Vlaggen, speelgoed, verkleedkleren, speelgoedboekjes, huisjes en boten, … We wisten niet waar we eerst mee moesten beginnen… Dus we namen het “leukste” om mee te starten! De juf had fopcadeautjes gemaakt. Om zeker te zijn dat het wel fopcadeautjes waren deden we er natuurlijk eentje open! Er zat gewoon krantenpapier in. We gingen naar de zaal en deden verschillende oefeningen met de pakjes: op ons hoofd, op de rug leggen en stappen, maar natuurlijk ook gooien! Ze legden verschillende hoepels in de zaal neer en we probeerden om gericht te leren werpen.

Vanmorgen hebben we allemaal onze eigen boot gemaakt. We schilderden de verschillende delen van de boot, maakten een schouw en gaan de boot deze week verder afwerken. De boot zal nog ramen krijgen, een stuurhuis en misschien zelfs een schouw! In de namiddag gingen we dan weer een bootje vouwen! In de verschillende hoekjes in de klas werden verschillende spelletjes aangeboden en ondertussen werd er in de poppenhoek volop gespeeld met de verschillende fopcadeautjes! 


We kregen iets van juf Stefanie: Het was een magisch doekje! We zagen de gebruiksaanwijzing... En van zo'n klein, fijn, gek rondje, werd er een echte handdoek getoverd!! We gingen natuurlijk  stoefen met het resultaat!


Vandaag konden we opnieuw turnen met meester Jony! Maar daarvoor speelden we in de kring verschillende spelletjes! We hebben het ook eens gehad over cadeautjes krijgen. Dat is nooit zomaar! En als je mee gaat winkelen kan je ook niet altijd iets krijgen… Alles kost centjes! Sommige kleuters hadden hier wel al ervaring mee… “Ja, ik wou eens een raceauto, maar ik kreeg het niet… het was zevenhonderdduizendmiljoen centjes”! … J Tja… die kinderlogica hé!

We kregen bezoek in de klas vandaag! Juf Lotje kwam nog eens op bezoek! Ze zag er gelukkig al veel beter uit en is bijna helemaal genezen. We hadden haar deze week nog een filmpje gestuurd! Zodat ze zeker wist dat we nog veel aan haar denken! Aan de werktafel gingen we ook “krantenpietjes” maken. Speciaal voor in de refter van Peggy te hangen! 


Deze middag gingen we met de bus naar “De Route” in Sint-Gillis-Waas. Daar konden we ons helemaal uitleven tijdens een sportmoment! Springkasteel, klimmen en klauteren, dikke matten, trampolines, … Was ik zelf ook nog maar zo klein! Ik zou onmiddellijk meedoen! J
De mama van Rommert maakte voor Nellie en Cézar nieuwe kleertjes! Nogmaals een dikke merci hiervoor! 
Juf Elise had er ook zin in!


Ook meester Jony was van de partij!


Seppe had het een beetje warm... ;-)1 opmerking:

  1. Lieve kikkertjes!
    Fijn dat jullie het een leuk geschenkje vonden! De kinderen uit mijn klas waren ook zeer blij met het lekkers dat ze van jullie kregen!
    X juf Stefanie en de kindjes van het 2de leerjaar!

    BeantwoordenVerwijderen