vrijdag 18 december 2015

Laatste weekje leren over Licht en Donker / Nieuwjaarsbrief


De laatste week rond licht en donker ging van start. We deden vandaag verschillende spelletjes in de speelzaal, we moesten klimmen en klauteren en deden sommige opdrachten “in het donker”.
In de namiddag kregen we bezoek van de mama van Jente, zij kwam samen met ons allemaal kaarsen maken! Wat een belevenis! We mochten allemaal zelf kaarsvormpjes uitsteken.
Ook was het feest vandaag voor Seth! Hij trakteerde met lekker SETHOSAURUS-papjes! Hiep Hiep Hoera! 

Kaarsen maken! We schilderden vandaag nog verschillende sterren. Sommigen goud, sommige zilver!
We maakten ook ons eigen speeldeeg, dat was echt toveren hoor! We mengden zout, water en bloem en deden er nadien kleurstof bij! Maar die kleurstof hoe werkt dat eigenlijk?
We deden wat in een bokaal met water en zagen de kleurtjes hun weg naar beneden zoeken! WAUW! Wat een verwondering bij de kleuters! 

Vandaag oefenden we onze nieuwjaarsbrief voor de laatste keer mét attribuut, deze gaan in de namiddag mee met de ouders tijdens het oudercontact!
Wat kunnen ze het al goed! Maar… ik denk wel dat jullie nog af en toe zullen moeten oefenen in de vakantie. Hopelijk vinden jullie de “nieuwjaarsbriefjes” “snor-tastisch”!
J

Vandaag gingen we voor de allerlaatste keer turnen met meester Jony! We gingen samen naar de turnzaal, zaten stilletjes te wachten tot wanneer de bijtjes klaar waren, de juf telde af… 3 … 2 … 1 … ! En de kleuters liepen allemaal in de armen van meester Jony! Ze maakten zelf een afscheidskaartje! “Een kaartje zonder cadeautje dat kan toch niet juf”, wel we staken wat kikkersnoepjes in een zakje en we schreven erop: “We gaan je missen”.
In de namiddag gingen we met alle kleutertjes samen een kerstmutsenwandeling maken in het bos! Nadien kregen we nog een lekker bekertje chocomelk! 


 De muts van juf Hilde! 


Pyjamafeest!
Samen met de beren en de konijnen gingen we een plezier maken in de slaapklas en speelzaal. We speelden een schimmenspel, dansten op muziek, … Ook de juf had iets geks aan!  

We vierden ook feest voor IANO! Hieperdepiephoera!
FLUOACTIE VANDAAG! 

 

Loucan en Rommert! 

Prettige vakantie! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten