zaterdag 12 december 2015

Licht of donker? Ster of maan?


Deze ochtend was het donker in de klas. De zon scheen binnen en de kleuters zagen een schaduw verschijnen. Het was MIJN schaduw! Ik draaide mijn stoel en maakte met mijn handen verschillende schaduwbeelden! De kleuters vonden het hilarisch! Zelf gingen ze ook proberen om vormen te maken.
Nadien ging er één kleuter rechtstaan achter een andere kleuter die zat, deze kleuter moest raden wie er achter hem of haar recht stond door na de schaduw te kijken. We gingen ook naar de slaapklas schijnen met zaklampen!
In de namiddag kregen we een helpende hand in de klas! Oma Linda kwam ons helpen om vogelbollen te maken! Wat een avontuur! Iets wat we natuurlijk niet elke week doen, dus de kleuters waren enorm enthousiast! 

Onze nieuwjaarsbrief die kunnen we ondertussen al een beetje! We maakten vandaag ons attribuut! We prikten een ………… uit en kleefden ook nog een …………! (Jullie dachten nu toch niet dat we het al gingen verklappen hé!) We sorteerden ook nog gekleurde sterren. NIET van klein naar groot, maar wel van licht naar donker!

Turnen met meester Jony is altijd een succes! De kleuters kunnen maar niet wachten tot wanneer het woensdag of donderdag is! De bewegingslessen met mij vinden ze ook zeer leuk, maar zo’n turnmeester dat is toch voor hen iets om naar uit te kijken.
We gingen ook nog knippen! We knipten kleine strookjes uit en kleefden ze nadien op een zwart papier. We maakten er sterren van.

Vandaag werkten we het allerlaatste af voor de Winterfeestmarkt! We gaven sommige koekjes een andere vorm door ze uit te steken! We vulden onze zakjes en staken ze in onze prachtige sneeuwmanpotjes! We gingen ook natuurlijk nog een klein werkje doen: leg de delen van de spar; de grootste onderaan en de top van de spar was het kleinste én het smalst!


   Cézar kon niet ontbreken natuurlijk! 

In afwachting van vanavond gingen we alvast even kijken waar alle werkjes die alle kinderen maakten stonden.
We zagen natuurlijk ook onze eigen werkjes! Zo kunnen we vanavond goed vertellen waar alles staat. 
Prettig weekend allemaal! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten