zaterdag 28 maart 2015

Lentekriebels

We hebben nog veel werk voor de boeg deze week! We schilderden de kam, lellen, poten, ogen, … van de kip die we pluimen hadden gegeven. We hebben ook nog een tekenoefening gedaan: we tekenden m.b.v. een stappenplan een kip! En het lukte al goed, vond ik! We speelden natuurlijk ook een spelletje en de kinderen mochten in kleine groepjes mee met juf Elise. Daar mochten ze schrijfmotorische oefeningen doen.

 
 

Vandaag knipten en kleurden we verschillende voorwerpen. We knipten tulpen uit die we nog op ons bloemenmandje gaan kleven en kleurden een kip met twee kuikentjes in, aangezien we dit jaar een bloemenmandje maken met een kippenhokje erop.

 
 
 
 
Cézar had kaartjes gevonden, hij kon er maar niet aan uit! Er stonden bloemen op die al erg gegroeid waren, op een ander kaartje gaf een kindje water, op nog een ander kaartje was het kindje een putje aan het graven, … En zo had Cézar wel vijf kaartjes! We bespraken het groeiproces van een zaadje en natuurlijk gingen we zelf aan de slag. We legden de verschillende kaartjes in de juiste volgorde en deden deze stappen ook bij een echt zaadje!

 

Deze week hebben we al een paar keer goed geoefend. We dansten en dansten en zongen vrolijk mee! J Ik ben erg fier op alle kikkertjes!
We gingen vandaag verder met het planten van zaadjes en het zingen van liedjes! We kennen ondertussen ook al een leuk versje!
 
We leerden over verschillende bloemen deze week. We leerden de verschillen in de bloemen onderscheiden en de bloemen correct benoemen. Zo leerden we over: de tulp, de zonnebloem, de narcis en de hyacint. Vandaag schilderden we zelf bloemen.
Natuurlijk gingen we weer leuk turnen bij juf Lotje!
We deden ook opnieuw een drama spelletje: we hadden ons verkleed als een konijn en gingen opzoek naar andere konijntjes in de bloemenweide!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Prettig weekend


Geen opmerkingen:

Een reactie posten