zaterdag 14 maart 2015

De postbode brengt véél post naar onze klas!


Vanmorgen lag er bovenop de praatkoffer een rol papier. De kleuters piepten door de gaatjes en toen zagen ze een heel groot blad papier met 18 envelopjes! Voor iedereen een omslag! “Ja!” riep Sam “dan kunnen we briefjes naar elkaar schrijven”. En ze had gelijk!
In het postkantoor kreeg ik ook veel briefjes! Sommigen  voor aangetekende zendingen, brieven naar het buitenland, briefjes om pakketten te wegen, … Ook jullie mama’s en papa’s hebben voor postbode gespeeld! Deze eerste ochtend zaten er wel 5 brieven in onze brievenbus!!!
We schreven vandaag ook zelf een briefje naar een vriendje uit de klas. We tekenden zelf een mooie tekening en kozen voor onze vriend een mooie enveloppe. We gingen deze dan natuurlijk ook echt posten in de rode brievenbus van de postbode! Ik ben benieuwd wanneer deze briefjes dan ook effectief bij jullie thuis zullen gepost worden?!
“POST!!! POST!!! POST!!!” riepen de kikkertjes in koor! En niet enkel briefjes hoor mama’s en papa’s, er zat zelfs een pakketje in! We waren gisteren een verjaardagskaartje gaan posten voor Arne, de broer van Emma. Als bedanking postte de mama en papa van Emma en Arne voor ons lekkere lolly’s! We hadden zelfs post van de directeur! Heel leuk al die briefjes! En denk
dat dit iets permanent in de klas zal zijn…
We gingen ook kijken naar verschillende pictogrammen op school. Het is niet omdat we nog geen letters kunnen lezen, dat we nog geen pictogrammen kunnen lezen! Flink hé!
Senne bracht ook zijn dansende kikker mee naar school.
 

 
 
 
 
 

Deze ochtend was ik een beetje van mijn melk! Zoveel post alweer! Helemaal super-geweldig-fantastisch! Er zat een briefje in van de oma van Yent, van Tiffany voor Lucas, een kaartje van Sam, een grote brief van Tante Kwaak! Dat is de tante van Cézar en ze woont aan de Grote Plas nummer 10 in de Vijverweelde! (hoe geweldig! J) Ze had een taakje voor de kikkers! En de kleuters waren er helemaal klaar voor! Tante Kwaak vroeg of we een telopdrachtje konden doen voor haar! Dan konden we laten zien dat we hele goede postbodes kunnen zijn! Ook hadden we een pakketje ontvangen! Van Inayah (de zus van Loucan). We deden het pakketje open met een schaar en zagen een zak vol boerderijdieren! Erg bedankt hoor! We schreven natuurlijk onmiddellijk een kaartje terug naar Inayah!
Daarna gingen we op straat kijken naar verschillende huisnummers en brievenbussen. We stond voor het huis van Senne en we zagen dat de auto van zijn mama en papa er nog stond. We belden even aan en vroegen aan de papa van Senne of de postbode al was geweest … Jammer! Maar de postbode was er nog niet geweest! We stapten tot aan het huis van Yent en belden daar ook aan. Geluk! Hier was de postbode wel al geweest! (of misschien was dat de post van gisteren wel nog.

 
 

 
 
 
 


 
 
 
Opnieuw post! Hoe kan het ook anders… J Deze keer van opa Piep! Hij woont in Kaasland en daar was de paashaas al geweest! Omdat opa Piep van zijn postbode had gehoord hoe flink wij al gewerkt hebben, werden we beloond met lekkere paaseitjes!! Er lagen wel 20 omslagen in de kring! Er stonden allemaal letters op… Sam, Senne, Emma, Tobe, … herkenden hun eigen naam. De kleuters die het niet direct zagen kregen natuurlijk een hulpmiddel! Ze kregen hun kaartje (met naam en symbool) dat aan het tekenbord ligt. Aan de hand daarvan konden ze zelf hun naam zoeken, door goed naar de letters te kijken!
We lazen ook nog een boek: “Later als ik groot ben ..” We dachten samen na over wat we nu later, als we groot zijn, willen doen… We hebben een paar juffen en politieagenten, een paar postbodes (
J) en brandweermannen, maar toch ook een paar prinsessen en danseressen!

 

 
 
 
"ik geef dit niet meer terug hoor" dacht Arne vast :)
 
 
 

 
 Natuurlijk… Deze ochtend was er weer post! Een leuke verassing zelfs! Kijk dit weekend maar naar de foto’s op de blog, dan kunnen jullie de vele briefjes zien!
Vandaag gingen we bij juf Lotje turnen! Daarna kregen we bezoek in de klas! Het was vandaag peuterprobeerdag. Dan komen de (nieuwe) ouders ook steeds eens in onze klas kijken. En wie was daar ook bij, YORBE! Het broertje van Yent! Op de speelplaats moeten we dan altijd een beetje voorzichtiger zijn, want die kleine kindjes lopen daar dan ook mee rond! We sloten het thema af, maar ik heb een (groot) vermoeden dat het schrijven en briefjes maken nog lang deel zal uitmaken van het spel van de kinderen
J !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 We deden een leuk dramalesje: de jongens speelden de postbodes en de meisjes kwamen in het postkantoor iets doen. Misschien wel pakketten laten wegen, postzegels en brieven kopen, misschien een pakket laten verzenden met het vliegtuig... (Jammer genoeg zijn de foto's van Yent en Lucas niet gelukt :( met hun snorretje aan!)
 

 

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten