zaterdag 21 maart 2015

Lente in het land!


Dag mama’s en papa’s, we zijn van start gegaan met een nieuw thema. We keken natuurlijk opnieuw in de goed gevulde praatkoffer en zagen daar erg veel bloemen in zitten. Ook zaten er gieters , grasperkjes, handschoenen, enz… in. We gaan het vooral hebben over de aankomende lente. We leren over het groeiproces van bloemen en bomen en hoe de natuur gaat veranderen. Dat hebben we al goed gemerkt aan het daglicht, het is al veel sneller licht en later donker. Vandaag knutselden we nog een mooie bloem!

 
Senne en Loucan, twee dikke vrienden!
 
Deze namiddag gingen we met alle kleutertjes heerlijk genieten van de zon! Dit deden we door een heerlijke wandeling naar en in het bos, daar konden de kleuters ook even spelen op een open vlakte. Ze genoten van het zonnetje! We lazen ook nog een prentenboek: Karel in de lente.

 
 

Woensdag was het geen school wegen een facultatieve verlofdag.

 
Deze ochtend stonden er mooie witte bloemen in onze kring. Maar zo alleen maar witte bloemen, dat is misschien maar een beetje gewoontjes… We wilden graag gekleurde bloemen, maar hoe? We kregen het idee om kleurstof te gebruiken, we hadden dat al een gebruikt om water te kleuren, misschien kunnen we dat nu ook gebruiken om de bloemen te kleuren! En jawel hoor! Het is gelukt! Doordat de bloemen van het gekleurde water hebben gedronken, kregen hun bloemblaadjes de kleur van het water! TOF!
Samen met juf Lotje en mezelf oefenden we vandaag voor de eerste keer ons dansje voor het schoolfeest! We hebben er al zin in
J 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
We schilderden gisteren een kuikentje dat nog voor de helft in zijn gebroken eierschaal zat, vandaag gaven we de kip haar pluimen terug! We kleefden het kipje helemaal vol!
Ook moesten we nog goed knippen op de ronde lijntjes, wanneer alle vormpjes waren uitgeknipt, konden de kleuters deze samenstellen en er een konijntje van maken! Nu de Lente terug in het land is, zien we deze lieve diertjes ook vaker rondspringen!

Aangezien we op school niks zagen van de eclips, hadden we de computer aangezet om een beeld te krijgen van wat er nu eigenlijk gebeurde. Sommige kleuters waren erg gefascineerd, anderen konden niet wachten om te gaan spelen :-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten