vrijdag 3 april 2015

Lenteontbijt


We begonnen aan de laatste week in het thema: “mooie bloemen in de kippenweide”. Straks kunnen we gaan genieten van een welverdiende vakantie, maar eerst gingen we toch nog aan de slag! We lazen een verhaaltje van Kaatje en knutselden daarna een kip! Een half bordje werd al snel omgetoverd tot een leuke kip! In de namiddag gingen we opnieuw dansen en daarna speelden we leuke spelletjes met linten! We zaaiden ook nog tuinkers in een potje en zagen het de rest van de week goed groeien!

 
Samen speelden we gezellig in de hoekjes, we moesten nog een “moeilijke” puzzel maken: de juf knipte een ei in verschillende vormen uit en de kleuters probeerden om er terug een ei van te maken. Wanneer het niet direct lukte, kregen ze het voorbeeldje te zien en probeerden ze het na te leggen. We speelden natuurlijk ook nog een zoekspelletje: de ene kleuter verstopt het eitje, een andere kleuter mocht het gaan zoeken.

De jaarlijkse kijkdag voor de ouders ging vandaag door. De mama’s en papa’s speelden mee in de hoekjes, knutselen en lijmden mee en plots werden de kikkertjes op hun wenken bediend! Ze leken het best wel fijn te vinden dat de mama’s en de papa’s voor hen wilden lijmen. J
De papa van Senne mocht meespelen met het superzand, de mama van Ashley speelde dan weer mee met de doktersspullen, de mama en papa van Loucan kregen in de poppenhoek een lekker tasje koffie, de papa van Tobe bouwde samen met verschillende kindjes een helikopter, de papa van Lenny mocht meebouwen in de bouwhoek, … en nog zoveel meer! De kinderen (en de ouders) genoten zichtbaar.  
J
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jammer genoeg was juf Lotje ziek vandaag, dus turnden de kleuters nog een keertje met mij. We kregen ook bezoek in de klas: juf Evelien kwam nog eens langs! Ze stond vorig jaar in de bijtjesklas toen juf Isabel nog zwanger was. Nu verwacht ze zelf een kindje! De kinderen keken eens goed naar haar buik, maar die zag er nog niet zo dik uit hoor!
 
 
Vandaag krijgen de kinderen een ontbijt aangeboden door de Ouderraad van onze school. En deze middag kan de paashaas hopelijk onze mandjes verstoppen en zal de voorspelde regen ons niet storen! Anders zullen we de mandjes meegeven met de kinderen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
Prettige vakantie allemaal!
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten