donderdag 30 april 2015

Naar de maan!

 

 


Normaal gezien moesten we vandaag naar het medisch onderzoek, maar door de afwezigheid van de buschauffeur werd het bezoek uitgesteld. We hadden geluk dat de verpleegster wel naar onze school kon komen en onze ogen en oren alvast testte. De nieuwe afspraak staat op dinsdag 19 mei. Vandaag bespraken we nog de vorm en het uitzicht van een shuttle en een raket, natuurlijk schilderden de kleuters allemaal hun eigen unieke raket.

 
 
 
De kleuters zijn vooral geboeid door de raketten! Daarom dat we nog een raket gaan bouwen! We gaan ook zelf zweefvliegtuigjes maken die door de lucht kunnen zweven , zoals de astronauten zweven in de ruimte. We leerden ook de planeten nog een beetje beter kennen! Maar deze namen blijven niet zo goed hangen.
Wat weten we al?: Saturnus heeft ringen, Pluto is de kleinste maar kan niet blaffen, Mars kunnen we niet opeten, Jupiter lijkt wel op een flesje bier
J, en op de Aarde leven wij.

Vandaag gingen we samen naar de slaapklas. Niet om te slapen hoor! Maar dat is het klasje waar we het zo goed als donker kunnen maken, we schenen met onze zaklampen in het rond en maakten op het plafond zelfs echte planeten! We schenen specifiek naar vormen, voorwerpen of een richting en leerden zo om iets te zoeken in het donker m.b.v. een zaklamp.
Nadien gingen we ook schilderen, met waterverf. We hadden een raket op een blad, maar deze raket was aan het vliegen in de ruimte, aan de onderkant van het blad moesten we de lucht een lichte kleur geven, en hoe meer we naar boven gingen hoe donkerder we onze kleur moesten maken!
 
 
 

 

 
 
 
 

Deze week leerden we een leuk liedje!
Wie woont er op de gele maan? Een koning met een zwarte zwaan? Een monster met een rode hoed? Een draakje met een gekke snoet? Een wobbel wabbel wiebelspook? Ik weet het wel, weet jij het ook?

De kleuters zongen het alle dagen. Alleen het wObbel wAbbel wIEbel spook, werd soms wel eens een ander soort spook J
Laten we een selfie trekken zeiden de kleuters vandaag, toen ze me foto's zagen nemen.
Het was even zoeken hoe we dit moesten doen, zodat ook iedereen er mee zou op kunnen!
Maar wat hebben we gelachen!


"Kom Lenny, wij gaan samen" zei Loucan!
 
Prettig weekend!
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten