vrijdag 12 september 2014

Veilig in het verkeer!

Bij de start van het nieuwe thema stond er een koffer klaar… Het was een blauwe… Niet de rode, want daar zitten muziekinstrumenten in… Oei… De kinderen waren héél  nieuwsgierig!! Het was de … praatkoffer!! Elk nieuw thema wordt deze koffer gevuld met spullen, foto’s of boeken over het nieuwe thema… We keken erin en zagen HEEL veel spullen!!! Fietsbellen, een fietstas, oranje kegels, boten, auto’s, de politiewagen en brandweerman, foto’s en verhaaltjes… “We gaan leren over het verkeer” riep Senne! “Tof” zei Lucas, die begon samen met de andere kinderen te schaterlachen toen ik gekke fietsbellen en –toeters liet horen.

 
 
 
 
 
We deden ook ademhalingsoefeningen: kijk maar welke grappige beelden dat opleverde!


 
 
 
 
 


  
 
Vandaag konden we genieten van de poppenkast van oma en tante! Het was een fijn verhaaltje over ‘naar schoolgaan’. Toen de poppenkast was afgelopen, kregen we rollend speelgoed van de oma en de tante, want de speelplaats van de poppenkastpoppen was te klein! Hebben wij eventjes geluk!!! Zoveel leuk rollend speelgoed voor op onze speelplaats! We hebben voor hen een speciaal “bravolied” gezongen!
 


 
 
  
 

 
 
Op woensdag gingen we buiten de schoolpoort opzoek naar verschillende verkeersborden, het zebrapad, de stoep, het fietspad, de rijweg, … En gingen we nog eens een kijkje nemen bij de trein. We droegen allemaal een FLUOJASJE! Heel belangrijk hoor! Zeker in de donkere periode die er aankomt. Dan zijn we HEEL ZICHTBAAR. Volgende week is er nog een leuke strapdag, dan wordt dat nog een keertje in de kijker gezet!


We gingen ook een brief posten! 

 
 
 
 

 
 
 


Donderdag… een dag waar we toch naar hebben uitgekeken! We mochten met de bus naar de turnzaal. We rijden er samen met de juf naartoe, en als het tijd is… Komt juf Margo van het eerste leerjaar ons daar halen. We zijn gisteren toch maar al eens op bezoek geweest bij juf Margo, zodat we ook weten wie dat is! Het was gelukkig niet lang rijden met de bus! Tof hoor mama’s en papa’s, om daar in de grote zaal te turnen! Ook was het Feest voor Julian!
 
  
 
 
 
Het is alweer vrijdag! Wat vliegen de dagen toch vooruit!! Vandaag mochten er weer twee kindjes buiten aan de klas steppen, dit hebben bijna alle kindjes al kunnen kiezen  aan het keuzebord. In elk thema wordt er iets voorzien (bij goed weer natuurlijk) om buiten aan de klas te doen. Met het thema verkeer, kunnen wij buiten steppen!
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
  Deze week werd ook de gevoelsmeter gestart. Je hebt je kindje er misschien al over horen vertellen! Het zijn twee groene kaartjes en twee rode kaartjes. Elke dag start iedereen op een groen kaartje. Doen we iets stout zoals iemand pijn doen, iets kapot doen, ... gaat ons symbooltje, dat op een wasknijper staat, een kaartje naar onder (op rood), maar we kunnen ook een kaartje omhoog als we iets héél flink hebben gedaan. Zo is het voor alle kleuters visueel heel duidelijk.
Groen = flink --> Want de kindjes lachen
Rood = niet goed --> Want de kindjes zijn verdrietig of boos


WIST JE DAT?
  • Wie bracht nog geen fles mee? Graag volgende week eentje meebrengen.
  • Wie bracht nog geen turnpantoffels mee? Graag volgende week meebrengen.
     
  • Volgende week vrijdag is het STRAPDAG!! Graag de brief zo snel mogelijk terug ingevuld meebrengen! Bedankt hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten