vrijdag 26 september 2014

Het bos en zijn dieren.


Op maandag stond de praatkoffer weer klaar! “Oei juf! Kijk eens naar Nellie en Cézar!” zei Senne! Ze zaten verstopt onder de herfstbladeren. Ook in de praatkoffer zaten er veel bladeren, ook egels, een eekhoorn, een kabouter met zijn paddenstoel, spinnetjes, spelletjes, … “We leren vast over het bos” zei Nina. En jawel hoor! Gelijk hebben ze J

 

Op maandag begonnen we ook met een lesje over onze jas. Veel kindjes vinden het handig dat ik hen steeds help met hun mouwen goed te doen, hun jas voor hen te leggen en dan nog de rits dicht te doen. Met een specifiek lesje over de jas hebben heel veel kindjes de fierheid gekregen om hun eigen jas aan te doen én de rits goed te leren gebruiken! De juf helpt NATUURLIJK nog hoor, daar waar het niet goed lukt! Op het einde van de week worden de kindjes beloond met een diploma als ze het kunnen, de andere kindjes kunnen dat natuurlijk ook nog verdienen hé!
 
 
 
 
 


Op dinsdag moest ik voor de eerste keer naar een bijscholing. Dit jaar zal dit nog een drietal keer zijn. Telkens vangt juf Aline de kinderen op in de klas. Vandaag mochten de kinderen met juf Aline een paraplu schilderen met waterverf, ook vertelde juf Aline nog een verhaaltje over de dieren van het bos.
 
Vandaag maar een halve dag school! We hadden een kleine discussie over de dieren van het bos. Wie leeft er nu in het bos en wie leeft er niet in het bos. We mochten ook iets gek doen… De egel was zijn stekels verloren! We gaven hem er nieuwe: we stempelen met een vork en zetten zo afdrukken op het blad.
We mochten ook feesten! Yent werd vier jaar en trakteerde in de klas met heerlijke fruitsatés en lekker fruitsap! Dankjewel hoor!

 
 
 
 
 

 Vandaag leerden we een versje over een regendruppel:

 
We mochten ook terug gaan sporten in de sporthal, héél leuk!!

Schrijven met takken in het zand, sporen maken, kriebeldiertjes zoeken, het was een druk dagje hoor mama’s en papa’s! We zijn ook een kijkje gaan nemen naar de bomen, hoe die stilletjes aan veranderen! Toch gek hoor, die natuur! Aansluitend mochten we ook nog een keertje schrijfdansen. Heerlijke lussen maken! Net zoals we al deden met de takken in het zand
 
 
 
 
 
 


 
 
 


 
 
 
 
 
Prettig weekend!
 
En voor sommigen... succes zondag op de boscross! De juf komt supporteren hoor :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten